Nea Radio

Kulturministeren i Stjørdal:

Abid besøkte Leif og kompisene

Gjennomreise: Kulturminister Abid Raja (V) tok turen innom Stjørdal på sin rundreise i Trøndelag. Her er han sammen med leder i Stjørdal Venstre, Leif Eggen. Foto: Anne Gundersen

Det var en stolt Leif Eggen (V) som mandag viste Abid Raja (V) litt av det Stjørdal har å by på.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kulturministeren er i Trøndelag for å besøke både Olsokdager på Stiklestad og for å åpne Olavsfestdagene i Trondheim.

– Det å kjenne til vår humanistiske kristne kulturarv, gjør at vi kan si noe om hvem vi er og også noe om hvor vi er på vei. Det er viktig for meg.

I sitt hektiske program fikk han også tid til en tur innom Stjørdal, for å la Leif Eggen (V) vise ham hva byen har å by på.

– Ja, nå skal jeg først og fremst møte min lokale mann, Leif, som er en positiv og blid kar som står på for lokalsamfunnet og regionen. Jeg skal høre på hans innspill og ta det han har å si med meg tilbake til regjeringen, sier Abid Raja, som også skal møte Stjørdals Blink.

– Jeg vet at det er her hjertet til Leif er.

Blink: Abid Raja får også møte tidligere keaper-kjempe, Odd Gunnar Sorte (t.v) og Max og Alex (t.h) fra Unge Venstre. På stadion venter 30 seniorer som hver har brukt tusenvis av timer på å bygge Blink-banen. Foto: Anne Gundersen

Kriserammet sektor

Kulturministeren innrømmer at det er krevende å ha ansvaret for en sektor som ligger med brukket rygg.

– Jeg synes det er vanskelig at kulturlivet opplever at så mange mister jobben og taper penger. Vi i regjeringen og departementet gjør det vi kan for å hjelpe og ivareta sektoren på best mulig måte.

Hvordan pandemien vil utvikle seg, er i følge Raja, umulig å spå.

– Heldigvis har vi hatt lave smitte- og dødstall her. Nå åpner vi samfunnet gradvis, etter råd fra helsemyndighetene.

Mange kritiserer at breddefotballen enda ikke er åpnet.

– Igjen så kan jeg bare si at vi følger rådene fra helsemyndighetene. Men vi er på vei, toppserien og OBOS-ligaen er åpnet, og utover det må vi forholde oss til faglige anbefalinger.

Stolt

Leif Eggen er stolt av det han kan vise fram.

– Nå har jeg 90-minutter til rådighet og da velger jeg å starte i min egen hage, sier Stjørdals Venstreleder.

– På de 800 metrene til MUS Stadion er det utrolig mye som skjer, særlig på idrettsfronten, så her har Abid mye i vente på denne korte tiden, ler han.

– Det gjelder å ha på seg joggesko, skjønner jeg, kvitterer kulturministeren, før Eggen forteller at de også skal møte kjendishunden Anton.

– Nå er jeg egentlig litt redd hunder, men må man så må man!

Hør intervjuet med Abid Raja og Leif Eggen i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...