Annonse
Nea Radio

Nå kommer HUNT også til gamle Sør-Trøndelag

Mandag ble Røros kommune informert om helseundersøkelsen

GLADE FOR HUNT: Her jubler ledelsen i Røros kommune for at sørfylket også blir med i undersøkelsen. Fra venstre: Kommunalsjef Marit Agnete Trollerud, rådmann Kjersti Forbord Jensås, kommunalsjef Mona Landsverk, kommunalsjef Elisabeth Wikan Heidtmann, helsekoordinator Frode Bukkvoll, Vigdis Hjulstad Belbo fra HUNT og kommuneoverlege Anna Lajla Westerfjell Kalstad. Foto: Per Magne Moan

Nå skal det jobbes for at så mange som mulig deltar i undersøkelsen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2019 kl 14:46

Annonse

HUNT sto, til for kort tid siden, for Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag. Nå kommer undersøkelsen også til sørdelen av Trøndelag og initialene får stå, men endrer mening til Helseundersøkelsen i Trøndelag.

SIGNERING AV AVTALE: Vigdis Hjulstad Belbo og varaordfører Bjørn Salvesen. Foto: Per Magner Moan

Det gamle nordfylket har 40 års erfaring fra undersøkelsen, som gjentas hvert tiende år og som er en av verdens største helseundersøkelser.

Viktige data

Dataene fra nordtrønderne har blitt en viktig resurs for helseforskning i hele verden.

Hele 140.000 innbyggere har deltatt, og HUNT håper på like stor deltagelse fra det gamle Sør-Trøndelag når undersøkelsen starter her i midten av oktober.

40 ÅR MED HUNT: : Tallene fra undersøkelsen gir viktige data, sier Vigdis Hjulstad Belbo fra HUNT. Foto: Per Magne Moan

Alle innbyggerne mellom 18 og 75 år får invitasjon til å delta i undersøkelsen via SMS, der man kan klikke seg videre til informasjon og spørsmål. Alle over 75 år får invitasjon og spørreskjema via vanlig post.

Stor deltagelse

Vigdis Hjulstad Belbo fra HUNT sier at målet er å få en like stor oppslutning som i nordfylket, der enkelte kommuner kunne vise til over 74 prosent deltagelse.

Hun sier at den store deltagelsen er undersøkelsens styrke.

Selve utfyllingen av skjemaet tar rundt en halvtimes tid og Hjulstad Belbo sier at det utviklet seg til å bli en konkurranse mellom enkelte kommuner nord for Trondheim om å ha størst oppslutning.

Hør intervju her:

HUNT
Vigdis Hjulstad Belbo og Anne Lajla Westerfjell Kalstad. FOTO: Per Magne Moan

Varaordfører Bjørn Salvesen signerte mandag avtalen på vegne av Røros kommune. Også han mener dette er et viktig område å delta på:

Bjørn Salvesen
Varaordfører Bjørn Salvesen. FOTO: Per Magne Moan

Nøkkelord

Annonse