Nea Radio

Malvikstien valgt ut til EU-prosjekt

De ansatte i Malvik kommune håper innbyggerne svarer på LevVel undersøkelsen. Foto: Malvik kommune

Malvikstien er valgt ut som et av tiltakene i INHERIT, et EU-prosjekt om helsefremmende og forebyggende folkehelsetiltak.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Malvikstien er valgt ut som et av tiltakene i INHERIT, et EU-prosjekt om helsefremmende og forebyggende folkehelsetiltak.

I den forbindelse besøkte forskere fra Spania og England sammen med NTNUs forskerteam Malvikstien og kommuneadministrasjonen i Malvik denne uka.

Forskerteamet fikk deretter informasjon fra representanter fra Malvik kommune. Det ble orientert om det helsefremmende arbeidet i kommunen, planlegging og gjennomføring av prosjektet Malvikstien. Formålet for forskerne var å få oversikt over data som kan bidra til å kunne kalkulere potensielle helse, miljø – og samfunnsmessige gevinster ut i fra et kost-nytte perspektiv.

INHERIT-prosjektet handler om hvordan vi kan skape bærekraftige folkehelsetiltak som både fremmer befolkningens helse, og virker positivt på miljøet. Prosjektet skal se på flere ulike folkehelsetiltak rundt om i Europa.

- For Malvik kommune er det å jobbe kunnskapsbasert avgjørende om vi skal lykkes med å skape gode inkluderende lokalsamfunn der folk trives. Dette arbeidet har gitt oss ny forståelse og innsikt på en rekke områder, bl.a. når det gjelder metoder for involvering og utvikling. Derfor er dette samarbeidet viktig, sier kommunalsjef Tone Østvang.

Bygger på innspill fra innbyggerne

Malvikstien er et resultat av innbyggerundersøkelsen LEV VEL i 2012, hvor det bl.a. kom fram at innbyggerne ønsket tilgang til sjøen. Den tredje LEV VEL-undersøkelsen gjennomføres nå i disse dager. Formålet er økt kunnskap om hva innbyggerne i kommunen anser som betydningsfullt for at de skal trives og oppleve god livskvalitet. Denne kunnskapen er viktig for kommunen i samfunnsplanleggingen og i folkehelsearbeidet.

Vi håper nå på at innbyggerne svarer – og ser at dette kan gi konkrete resultater i lokalsamfunnet, sier Østvang.

Vi oppfordrer derfor alle innbyggere over 18 år til å besvare LEV VEL undersøkelsen!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...