Nea Radio

Nasjonal transportplan:

Malvik vil prioritere tunnel med dobbeltspor

Tunnel: Høyres Hanne Lundemo Bakken snakket fram dobbeltspor fra Trondheim til Stjørdal. Kommunestyret landet imidlertid på at dobbeltspor i tunnel fra Ranheim til Hommelvik bør prioriteres som kommunens innspill til neste Nasjonal transportplan, et forslag varaordfører Ole Herman Sveian (SP) fremmet. Foto: Anne Gundersen

Arbeidet med Nasjonal transportplan 2022-2033 er igang. Kommuner og fylker er bedt om å komme med innspill.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er nytt at regjeringen ber kommuner og fylker om å komme med innspill til hvilke oppgaver de ser som viktigst når arbeidet med Nasjonal transportplan (NTP) 2022-2033 nå går igang. I går ble dette spørsmålet behandlet i kommunestyret i Malvik. I rådmannens innstilling het det at en av hovedprioriteringene skulle være dobbeltspor for jernbane på strekningen Trondheim-Stjørdal, noe Hanne Lundemo Bakken (H) talte varmt for fra talerstolen.

– For godstrafikken er det helt avgjørende å få økt kapasiteten på jernbanesporet og for å kunne flytte godstrafikk fra bil til bane. Med dobbeltspor vil jernbanen bli en sentral del av kollektivløsningen for hele Trøndelag, og svært viktig faktor for å få reduserte Co2 utslippene, mente Lundemo Bakken som også blant annet la vekt på behovet for flytog.

Saken fortsetter under lydfila:

Tunnel fra Ranheim

Det var likevel forslaget om å gi jernbane i dobbeltspor i tunnel fra Ranheim til Hommelvik prioritet som ble vedtatt.

– Vi i Malvik er opptatt av dette enkelttiltaket, sier varaordfører Ole Herman Sveian. Han understreker at dette bare er en del av den totale løsningen man ønsker seg for Trøndelag på sikt.

– Gjennomsnittshastigheten på strekningen er 55 kilometer i timen. Å få på plass denne tunnelen vil korte reisetiden betraktelig. I tillegg vil det gjøre noe med strandsonen og bomiljøet langs fjorden, og det ser hele kommunestyret som viktig.

Kommunestyret i Malvik vedtok også at finansiering av virkemidler som støtter opp under nullvekstmål, skal prioriteres. Det samme gjelder finansiering av vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene når neste NTP skal utarbeides.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...