Nea Radio

Debatt:

Malvik SV støtter Moria-oppropet

Støtter Moria-oppropet: Thomas Ulstad i Malvik SV har skrevet interpellasjon om Moria-saken. Foto: Malvik SV

Vil be rådmannen utrede muligheten for å slutte seg til «Solidarity Cities», som er initiert av ordføreren i Athen for å få byer til å samarbeide om å håndtere flyktningestrømmen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Igjen ser vi at det utspiller seg store menneskelige tragedier for flyktninger ved grensen til Europa. I flyktningeleiren Moria på øya Lesvos i Hellas, bor det omlag 20 000 mennesker i en leir som er bygget for 3000. Mange av flyktningene er barn, og over 1000 av dem er enslige mindreårige.
Forholdene i leiren er ikke bare uakseptable – de er livsfarlige, inhumane og håpløse. Flyktningene mangler mat, tak over hodet, sanitæranlegg, helsehjelp og medisiner, klær, sko og skolegang. Det beskrives også spedbarn som dør av dehydrering og barn ned i to-års-alderen som driver med selvskading. Det har forekommet bade selvmord og selvmordsforsøk blant barn og unge som burde vært alt for små til å miste lysten til å leve. Det å akseptere umenneskelige forholdene og lidelsene dette fører med seg i dagens Europa, hvor vi åpenbart har ressurser til å forhindre dem, er et stort svik. Et svik mot barn og unge i Moria, og et svik mot de idealer vi bygger vårt samfunn på. Dette er ikke Norge verdig. Dette handler ikke om politikk, men om medmenneskelighet og solidaritet for barn som lider. Moria er ikke levelig for noen, men det haster særlig med å evakuere barna.
Hellas har bedt om hjelp til å ta imot barn som lever i de umenneskelige forholdene uten omsorgspersoner. Behandlingen av flyktninger i Hellas er Europas skam. SV vil at Malvik skal bidra til at Norge tar imot en andel av de foreldreløse barna som er strandet i de greske leirene.

Spørsmål:
Hva mener ordføreren Malvik kan gjøre for å hjelpe barna i flyktningeleiren Moria?

Forslag til vedtak:

Kommunestyret i Malvik støtter oppropet «Evakuer barna fra Moria», og ber regjeringen svare positivt på henvendelsen fra Hellas om å ta imot enslige mindreårige.
Kommunestyret ber rådmannen fremme en sak med vurdering om Malvik skal slutte seg til «Solidarity Cities», som er initiert av ordføreren i Athen for å få byer til å samarbeide om å håndtere flyktningestrømmen.

Av Thomas Ulstad, på vegne av Malvik SV.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...