Nea Radio

Handlings- og økonomiplan 2021-2024:

Malvik skal investere for 1,3 milliarder

Store investeringer: 1,3 milliarder skal investeres i Malvik de neste fire årene. Foto: Anne Gundersen

Rådmannen lover store investeringer, selv om prosjektene blir spredt mer utover i tid enn planlagt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ny skole på Vikhammer, ny barnehage og ny flerbrukshall i Hommelvik, det er blant prosjektene det til sammen skal brukes 1,3 milliarder kroner på i Malvik.

– Enkelte av prosjektene er imidlertid skjøvet noe fram i tid, sier rådmann Carl-Jakob Midttun.

– Handlingsregelen vi har å forholde oss til, sier noe om hvor gjeldsnivået skal ligge i forhold til inntektsnivå, og det er dette som avgjør hvor rask vi kan iverksette de forskjellige prosjektene. Han nevner "Hytte i marka" som eksempel på et prosjekt som skyves mot slutten av perioden.

– Likevel er vi glade for å kunne si at det er mange flotte prosjekter som skal realiseres i Malvik i løpet av den kommende perioden.

Flere eldre

God styring og god økonomisk kontroll er ifølge Midttun det som preger forslaget til handlings- og økonomiplan.

– Dette mener jeg er fundament for god tjenesteproduksjon og det er noe vi prioriterer høyt.

Og når det kommer til behovet for gode tjenester, vil kommunens eldste gjøre seg betydelig mer gjeldende.

– Stadig flere vil bli eldre enn både 80 og 90 år. Allerede mot slutten av perioden planen tar for seg, ser vi at denne gruppen begynner å øke markant. Midttun forklarer at de allerede nå setter igang planarbeid for å kunne imøtekomme det økende behovet denne gruppen vil ha.

– Da ser vi blant annet på samarbeid med private entreprenører for å bygge boliger med livsløpsstandard, slik at det blir mulig å ha egen bolig så lenge som mulig.

Etterslep på vann og avløp

Vann og avløpssystemene i Malvik, som i en rekke andre kommuner, har et stort etterslep når det gjelder vedlikehold. Dette opereres etter et såkalt selvkostsystem, noe som betyr at det er innbyggerne som må betale når dette skal settes istand. Mange bekymrer seg over hvor store gebyrer et omfattende vedlikeholdsarbeid kan medføre.

– Det er vanskelig å spå på sikt, mener Midttun.

– Men for 2021 vil gebyrene i realiteten gå ned, fordi vi har et fond vi kan tære på. Hvor stor regningen er for innbyggerne når vi nærmer oss slutten av perioden, er imidlertid vanskelig å si noe om.

Forslaget til Handlings- og økonomiplan for perioden 2021-2024 ska endelig behandles i kommunestyret 7. desember.

Hør intervjuet med rådmann Carl-Jakob Midttun i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...