ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Malvik er i sorg

Sorg: Malvik er i sorg etter at ordfører Ingrid Johansen Aune ble revet bort så alt for tidlig. Foto: Anne Gundersen

I dag kom den tragiske nyheten om at ordfører i Malvik, Ingrid Johansen Aune, var en av de to som omkom som følge av båtulykken utenfor Namsos.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2019 kl 22:27

ANNONSE
Annonse

Det var i natt det kom melding om en båtulykke i Namsenfjorden. I dag kom så den fryktelige beskjeden om at begge i båten omkom, den ene var kommunespsykolog i Namsos, Eivind Olav Kjelbotn Evensen (44) og den andre var ufattelig nok kjæresten hans, ordfører Ingrid Aune. Hun ble 33 år.

Sorg

Sosiale media flommer over av uttrykk for sorg. Jonas Gahr Støre sier at et av de største politiske talenter i Norge har gått bort. Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, sier det samme. Hadja Tajik sier at en av hennes beste venninner nå er borte.

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om bortgangen til vår ordfører i Malvik, Ingrid Aune og hennes kjæreste, Eivind Olav Kjelbotn Evensen. Ingrid har vært en av våre fremste folkevalgte som har gjort en fantastisk jobb for kommunen sin og for Arbeiderpartiet. Ingrid var et godt og varmt menneske, med stor omsorg for alle hun møtte. Hun vil bli dypt savnet, skriver Trøndelag Arbeiderparti på sine Facebooksider.

Men det er de lokale stemmene som er sterkest. Stemmene fra Malvik, som på tross av partigrenser viser en rå og brutal sorg over det som nå har skjedd. Fordi alle i kommunen var på fornavn med Ingrid.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Ny generasjon

Ingrid tok utfordringen med å stille til valg på oppfordring fra tidligere ordfører Terje Bremnes Granmo. Hun hadde vært politisk rådgiver for Espen Barth Eide og der ble hun lagt merke til som et sjeldent politisk talent. Det var noe Malvik trengte. Da hun tok grep om ordførerklubba i 2015 var hun 29 år og dermed ikke bare den først kvinnelige ordføreren i kommunen men også den yngste gjennom tidene. Hun var av den nye generasjonen politikere. Karismatisk, mediavant og modig. Hun var ordføreren som strålte som en superstjerne ved offisielle anledninger, men som også sparket av seg skoene og satt barbeint og med full kontroll og detaljfokus under formannskapsmøter.

Heltidskultur

Det Ingrid brant mest for var heltidskultur. Deltidsstillinger er en utfordring i mange kommuner, særlig i helse- og omsorgssektoren. Her banet hun vei med en kraft som ble lagt merke til over hele landet.

– Jeg rekker rett og slett ikke over alle kommunene som vil ha meg på besøk for å snakke om hvordan vi jobber med dette i Malvik, sa hun i et intervju. For alle ville ha en bit av Malvikordføreren når det gjaldt dette. Hun opprettet en såkalt stillingsbank, der alle aktuelle ansatte som som ønsket en høyere stillingsprosent kunne registrere seg anonymt. Hver sjette uke ble det holdt møter der man så på hvert enkelt tilfelle og jobbet for at ønsket skulle kunne oppfylles. Og det ble det. Heltidsprosenten i Malvik har gått kraftig opp og som et direkte resultat av Ingrid Aunes personlige engasjement - sammen med administrasjonen - har nå en svært stor andel av de som ønsket det fått den hele stillingen.

– Vi trenger helse- og omsorgspersonell. Vi trenger at folk ønsker å utdanne seg innen dette. Og de som velger dette trenger en stillingsprosent som gjør at de kan få huslån og leve normale liv, de som utfører dette viktige arbeidet. Det er min personlige kampsak. sa Ingrid, gang på gang.

Lynkjapp

Undertegnede fikk oppleve Ingrids lynkjappe intelligens ved flere anledninger, men én anledning skiller seg ut. Det var da hun var invitert til å holde en tale ved feiringen av avtroppende fylkesmann Brit Skjelbred i Erkebispegården. Dette var i oktober i 2017 og det passet seg slik at vi kjørte sammen. Først til et arrangement for skogeiere i Mostadmark og deretter inn til Trondheim. Ingrid skrev en aldeles glitrende tale i bilen på vei til Jervskogen og skogeierne og hun gjorde det samme på vei til Erkebispegården.

– Hva syntes du, kan jeg si det, spurte Ingrid og rotet i kofferten hun hadde med seg, en koffert som inneholdt klær for en hver anledning. Hun kunne gjøre en målløs.

De nærmeste

Ingrid Johansen Aune var en offentlig person. Men hun var også et menneske som kom fra en sammensveiset og varm familie. Så hvor stor enn sorgen blant innbyggerne i Malvik er i dag, så er det familien og de nærmeste tankene går til. Det kan ikke understrekes nok. Dette er en privat sorg i enda større grad enn en offentlig sorg. For livet kan noen ganger fortone seg like skjørt som en tyllgardin i et åpent vindu i sommerbrisen. Det er med stor sorg at også vi i Nea Radio uttrykker vår dypeste medfølelse med familien og de nærmeste.

Nøkkelord

ANNONSE