Nea Radio

Debatt:

Malvik Høyres Eva Lundemo Fosmo med e-post til gruppelederne

Innlegg: Eva Lundemo Fosmo er gruppeleder i Malvik Høyre. Foto: Malvik Høyre

Her kan du lese e-post fra Malvik Høyres Eva Lundemo Fosmo til alle gruppeledere i Malvik Kommune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hei!

Da saken "Tiltak for økt aktivitet og reduserte kostnader for innbyggere og næringsliv i Malvik kommune" ble behandlet i formannskap, den 15.04.2020 ble jeg, på vegne av Malvik Høyre, oppfordret til å sende ut en argumentasjon på to av punktene vi stilte i nevnte møte.

Den oppfordringen tar vi selvfølgelig, og derfor denne e-posten til dere gruppeledere.

Vi selvfølgelig sette stor pris på om dere også tar dere tid til å ta en titt på de andre forslagene Malvik Høyre stilte, og se om dere kan vurdere å støtte noen av disse når dette skal behandles i kommunestyremøte 27.04.2020.

Her kan dere lese alle forslagene:

http://innsyn.malvik.kommune.no/eInnsyn/Dmb/ShowDmbDocument?mId=920&documentTypeId=MP&sourceDatabase=EPHORTE

Dette er de punktene vi ble oppfordret til å utdype:

Nytt punkt 1. f

Malvik Høyre forslo følgende:

Malvik Kommune bevilger Kr. 100 000.- i midler til kommunale tilretteleggingstiltak og til rekruttering og kompetansehevende tiltak i landbruket. Kurs i blant annet kortreist mat, produktutvikling og lignende innen landbruket. Finansieres med bruk av disposisjonsfond.

Argumentasjon:

Landbruket i Malvik har mye å hente på videreforedling av sine produkter. Vi ser bl.a. hva de har klart å få til på Den Gylne Omvei på Inderøy.

Det finnes ulike miljøer i Norge som kan bistå med kompetansehevning innenfor området.

Matnavet på Mære Landbruksskole er ett aktuelt miljø å kople opp for gjennomføring av kurs.

Har vært i kontakt med de vedr hva man kan få til, og de sier følgende:

«Der er det mange muligheter og mange aktuelle partnere. Matnavet stiller gjerne opp og kan tilrettelegge sammen med kommunen for mobiliseringsmøter f.eks. landbrukskurs er også greit å få til. Viktig å få oversikt over målgruppa slik at en får skreddersydd etter behov.»

Litt om Matnavet:

Matnavet på Mære tilbyr kompetanse og beslutningsstøtte som bidrar til økt lokal verdiskaping av mat og drikke. Vår målgruppe er produsenter med gårdstilknytning, samt små og mellomstore foredlingsvirksomheter.

Matnavet på Mære er ett av fem kompetansenettverk for lokalmat i Norge; Nord, Sør, Øst, Vest og Midt. De leverer variert kompetanse og spesielt matfaglig kunnskap, til produsenter i Trøndelag og Møre og Romsdal.

Kompetansenettverket for lokalmat i Norge, ble opprettet i 2002.

Oppdragsgiveransvaret til Kompetansenettverket lokalmat ligger til de fem fylkeskommunene som koordinerer arbeidet. Dette sikrer at nettverkene leverer et helhetlig og godt nasjonalt kompetansetilbud til næringen.

Matnavet på Mære har kontorer på Mære landbruksskole i Trøndelag. Ved å være en del av utviklingsavdelingen ved skolen er vi tett på all FoU-aktivitet som skjer i samspillet mellom skolen, gårdsbruket, forskningsaktørene og de store utstyrs- og næringsaktørene i Trøndelag.

Sammen med våre matfaglige eksperter har vi bred erfaring fra næringsmiddelbransjen.

Gjennom snart 20 år har vi som kompetansenettverk hatt daglig dialog med lokalmatprodusentene i regionen. Vi kjenner derfor produsentenes utfordringer og behov.

Vår nærhet til produsenter, fagnettverk og partnerskap, bidrar til at vi kan utvikle og levere skreddersydd kompetanse til både nye og etablerte lokalmatprodusenter i regionen.

Kompetanse er viktig for å skape resultater i verdikjeden lokalmat. Fagkunnskap gir økt innsikt og forståelse, resultat, kvalitet styring og gir trygghet i produksjon og lønnsomt salg av produkter og tjenester for lokalmatprodusentene!

--------------

På bakgrunn av den vanskelige tid vi er inne i, er det riktig tidspunkt å gi en utstrakt hånd, i form av dette tilskudd, for å bidra til en styrket næring. Vi har i denne korona-tid sett viktigheten av å være mest mulig selvforsynt.

Nytt punkt 1. g

Malvik Høyre forslo følgende:

Malvik Kommune bevilger Kr. 100 000.- til å tilby digitale kurs/kompetansehevning som sikrer at frilansere, selvstendig næringsdrivende og andre grupper kan styrke sin kompetanse i ei tid med lite oppdrag. Finansieres med bruk av disposisjonsfond.

Argumentasjon:

Som i punkt 1f , er dette tenkt som en støtte til kompetansehevning for disse sårbare gruppene, slik at de står bedre rustet til videre drift når krisen er over. Det som er utfordringen her, er at man ikke kan støtte seg på ett fagmiljø, for å få denne kompetansehevningen, da aktuelle søkere kan komme fra helt ulike næringer.

På bakgrunn av dette, foreslår vi at denne gruppen selv får vurdere aktuelle kurs som er relevant, og søke om tilskudd til kursavgifter innenfor rammen på denne bevilgning.

Maks kursstøtte pr søknad kr. 10 000.-.

Det bes om at Malvik Kommune har romslig tiltro til den enkeltes vurdering av hvilke kurs som er relevante. En søknad må inneholde er redegjørelse for hva kurset går ut på, og hvilke positive virkninger dette vil ha for den enkelte.

Da håper jeg dere har fått litt mer "kjøtt på beinet" vedrørende disse punktene, og velger å støtte dette når det kommer til behandling i kommunestyremøte.

Med vennlig hilsen

Eva Lundemo Fosmo

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...