Nea Radio

Behandles i formannskapet i dag:

Malvik Høyre vil uten tvil videreføre mobbeombudet!

Vil bevilge: Malvik Høyre vil at ordningen med et eget mobbeombud skal fortsette i Malvik, skriver Jørgen Enoksen i et debattinnlegg. Foto: Anne Gundersen

– Det er dessverre ikke å stikke under en stol at Malvik kommune har hatt flere uheldige og store mobbesaker, skriver Jørgen Enoksen i Malvik Høyre i et debattinnlegg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2020 kl 08:02

Det begynner sakte, men sikkert å gå mot Jul. Og ett sikkert førjulstegn er budsjett-prosessene i landets kommuner. I Malvik er prosessen allerede godt i gang og vi i Malvik Høyre ser fram til kommende kommunestyremøte, når budsjettet for 2021-2024 skal vedtas.

Det som kanskje ikke ligger an til å bli en like gledelig førjulspresang er «gaven» fra Ap og Sp. Ap uttaler at de vil tenke seg nøye om når de bruker folk sine skattepenger. Dette er vel og bra, for nøkternhet er ikke noe som har kjennetegnet posisjonen Malvik i noen særlig stor grad de tidligere årene.

Rådmannen mener at Trøndelag sitt første mobbeombud skal få fortsette i sin stilling.

Selv om vi i Malvik ikke har fått maks utbytte av mobbeombudet helt enda, og ombudet ikke er helt «innkjørt», så kan man i følge rådmannen melde om gode erfaringer med mobbeombudet. 

En av sakene jeg personlig har vært mye engasjert i er mobbesakene i kommunen vår.

For det er dessverre ikke å stikke under en stol at Malvik kommune har mildt sagt hatt flere uheldige og store mobbesaker. Derfor ble jeg og Malvik Høyre svært glad når mobbeombudet kom til kommunen vår. Det var ikke bare ett signal til innbyggerne våre at vi har tatt innover oss situasjonen, men også at vi har tatt den på alvor. 

Selvfølgelig anerkjenner jeg at budsjettprosesser er krevende, men noen ting er viktigere enn andre, dette er en av sakene.

I Bladet torsdag 19 november skriver AP og SP at de vil ”telle på knappene» på om de skal kutte mobbeombud-prosjektet. Vi i Høyre vil ikke «telle på knappene» og drive politisk spill slik det ser ut som AP og SP gjør i denne saken. Vi vil heller ta det på alvor og går inn for å fortsette prøveordningen ut 2022.

For rådmannen oppsummerer det ganske godt i sin innstilling: Ved å forlenge prøveperioden til 2022 vil vi som folkevalgte få ett bedre grunnlag, når vi skal avgjøre om dette er noe vi vil satse videre på.

Hvorvidt ordningen med mobbeombud skal fortsette i Malvik, behandles i formannskapet i dag, mandag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...