Nea Radio

8. mars:

Malvik flagger for en løgn

Løgn: Rikard Spets i Malvik FrP mener at kommunens avgjørelse om å erklære 8. mars offentlig flaggdag bygger kunnskapsløshet og ideologi. Foto: Privat

- Malvik kommune har vedtatt å flagge på kvinnedagen. Det er en beslutning basert på kunnskapsløshet, synsing og ideologi, sier Rikard Spets i Malvik FrP.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I siste kommunestyremøte reiste APs Kristin Nybrodal en interpellasjon om at Malvik kommune skulle flagge på den internasjonale kvinnedagen. Det må hun selvfølgelig få lov til å mene – og det kan det være gode, historiske, grunner for. Men det interessante var AP-ordfører Trond Hosets svar.

Ordføreren henviste til World Economic Forum (WEF) og konkluderer med at kvinner – faktisk på desimalen – er 84,2% likestilte i Norge. Deretter fastslår Malviks ordfører at vi lever i et ”diskriminerende samfunn.”

Det hørtes jo utrivelig ut. Men hvordan beregner egentlig WEF økonomiske ulikheter mellom menn og kvinner? Jo, de gjennomfører en spørreundersøkelse blant 31 næringslivsledere om de tror det er forskjell på lønninger mellom menn og kvinner. Ren synsing med andre ord. Noe som også WEF- leder for likestilling, Saadia Zahidi, bekreftet i et nylig intervju med NRK: ”Dette er ikke fakta … Det er åpenbart at dette ikke representativt for over 5 millioner innbyggere...”

Men vi trenger ikke forholde oss til en ”spørreundersøkelses-indikator” bestående av et utvalg på 31 mennesker, slik Malviks ordfører gjør, for det finnes allerede flere solide norske kilder som ordføreren enten ikke kjenner til, eller bevisst velger å se bort fra. Allerede i 2008 konkluderte Likelønnskomisjonen, ledet av Anne Enger, med at lik lønn for likt arbeid ble praktisert fullt ut i Norge. Statistisk sentralbyrå (SSB) bekrefter også i 2020 at det ikke er noen ulikheter i lønn mellom kvinner og menn. Forsker Knut Håkon Grini ved SSB, som har fulgt lønnsutviklingen for menn og kvinner i flere år, sier følgende: ”Hvis vi ser på folk med lik utdanning, der man har valgt samme sted å jobbe, har samme ansiennitet og andre kjennemerker, ser vi at lønna er lik.” Slik har det heldigvis vært i mange år nå.

Selv om menn og kvinner i heltidsstillinger har samme medianinntekt, er det allikevel en forskjell i hva menn og kvinner tjener totalt ettersom det er flere kvinner (37%) enn menn (15%) som arbeider i deltidsstillinger. Men jeg kan berolige ordfører Hoset (og Kvinnefronten) med at kvinner som arbeider deltid tjener mer enn sine mannlige kolleger, men det gjør vel ikke noe?

Nå skal vi heise det norske flagg fra alle offentlige bygg den 8. mars. La oss se litt på parolene som Malvik kommune, og Malviks 14 500 innbyggere, skal heise flaggene til topps for i likestillingens navn:

Papirløs, ikke verdiløs! (hovedparole)

Dette handler vel om migranter (hovedsakelig menn) som har fått avslag på en asylsøknad og befinner seg i landet ulovlig. Ingen mennesker er verdiløse, men det har heller ingenting med likestilling å gjøre.

Lik lønn for likt arbeid!

Det er likelønn mellom kvinner og menn i Norge. Det har vært det i flere tiår.

Deres nød, vårt ansvar! Evakuer Moria nå!

En parole som handler om flyktningleiren Moria i Hellas. Jeg har forståelse for at både kvinner og menn mener at forholdene der er forferdelige og vil gjøre noe med det, men hva har det med likestilling å gjøre?

Stans norsk våpeneksport og militarisering av Norge!

Jeg sier bare: Hæ..?

Mer kunnskap om kvinnesykdommer!

Jeg tror kvinner flest ønsker at det skal forskes på alle sykdommer, også de som rammer deres menn. Det er få kvinner (bortsett fra Kvinnefronten og et par til) som ønsker at dette skal bli en ”kjønnskamp.”

Men er det virkelig slik at forskning på kvinnesykdommer lider under forskning på mannesykdommer?

I 2016 døde 623 kvinner og 6 menn av brystkreft i Norge. Samme år døde 957 menn av prostatakreft. I perioden 2015-17 ble det bevilget 110 millioner til forskning på brystkreft og 30 millioner til forskning på prostatakreft. I motsetning til livmorhalskreft og brystkreft er det ingen nasjonal screening på prostatakreft – selv om det er den kreftformen som dreper flest mennesker i Norge. Kvinner som mister et bryst får kosmetisk kirurgi dekket av staten – det støtter jeg. Men menn som får problemer etter prostatakreft (ereksjonssvikt) må dekke det av egen lomme – det er likestilling i praksis.

Det er nå fire NOU-er om kvinnehelse, og det er allerede varslet en ny. Dersom man søker i mediearkivet A-tekst så vil man i perioden 2015-2019 finne 1037 artikler om kvinnehelse og 251 om menns helse. Det er ikke fordi kvinner har dårligere helse enn menn.

På tross av at menn har kortere levetid enn kvinner, tar selvmord omtrent 3 ganger så hyppig som kvinner, 3 ganger mer utsatt for rusproblemer, mer kriminalitet, mer depressive lidelser (HUNT) og mindre kontakt med egne barn etter skilsmisse (over 13 000 barn ser ikke sin far fordi mor saboterer samværet) så finnes det ingen NOU om mannehelse. Det kommer heller ingen. For det kan vi takke ordfører Hoset og hans likesinnede som mener kvinner er diskriminerte i Norge. Det kommer de til å fortsette med, uansett fakta i saken.

Jeg har vanskelig for å tro at særlig mange norske kvinner (eller menn) kan stille seg bak disse parolene. De fleste forstår hva dette egentlig er – og at det er ikke noe å flagge for. Kvinner er ikke svake – og de trenger ikke at noen forteller dem at de er et offer fra morgen til kveld for å score billige politiske poenger.

Fremskrittspartiet mener vi skal forholde oss til de offisielle norske flaggdagene. Det norske flagget skal være noe vi alle kan stille oss bak uavhengig av politisk ståsted.

Når du ser flaggene vaie fra kommunale flaggstenger i Malvik den 8. mars så vet du hva det handler om: Kunnskapsløshet og ideologi.

Av Rikard Spets, Malvik FrP

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...