Nea Radio

Malte fra sjela

Med hjertet: Jarl Goli holdt kurs i Pottemakergata Malestudio i helga. Foto: Anne Gundersen

Mandag er det utstilling i Pottemakergata Malestudio på Sutterøy i Stjørdal. Bildene ble skapt under et kurs Jarl Goli holdt for gjengen som nå går under navnet Søstre i Skjønnhet i helga.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kurset er i ferd med å gå mot slutten og Jarl Goli bruker tid på å snakke om bildet hver enkelt deltaker har skapt i løpet av helga.

– Dere har gjort en kjempejobb. Dere har bare hatt noen få timer på dere og her har vi bilder som snakker direkte fra det innerste i dere selv. Han har gruppen i sin hule hånd og det fortelles om latter og tårer og om sterke følelser som har vært i sving. Og om felleskap.

– Jeg har vært på mange kurs, sier primus motor for Pottemakergata Malestudio, Rita Lier.

– Men jeg kan med hånda på hjertet si at dette kurset har vært helt spesiellt inspirerende.

Saken fortsetter under radiointervjuet

Foto: Anne Gundersen

Med hendene

– Penselen er et fremmedelement, mener Jarl.

– Hendene derimot, de er en del av kroppen og en får en helt annen kontakt med sitt indre om man lar penselen ligge og tar hendene i bruk. Han er også opptatt av pusteteknikk.

– Du skal være det du skaper. Føle det. Det er da det som er ekte kommer fram. Selv begynte han for alvor å male for to år siden.

– Jeg skulle male Portveien i olje, sier den tidligere barne-TV onkelen. Da ble det sagt til meg at Jarl, du blir maler. Det var avgjørende for meg å få et slikt klapp på skulderen og det er den følelsen jeg ønsker å gi videre.

Utstilling

Kursdeltakerne, Søstre i Skjønnhet, skal stille ut det de har skapt under Jarls kyndige veiledning.

– Det er klart det er litt skummelt, sier en av deltakerne.

– Ikke bare har vi hatt kort tid på dette, men dette er også veldig personlige bilder for oss alle sammen, så dette blir både nervepirrende og fint.

– De er modige, mener Jarl, som selv skal stille ut et par av sine egne originaler.

– Når vi maler på denne måten, så er det oss selv vi presenterer og ikke et tilfeldig valgt motiv som er adskilt fra oss selv.

Da capo

Gjengen har allerede avtalt å møtes igjen for et nytt kurs neste høst.

– Det fellesskapet vi har opplevd her denne helga er vi nødt til å ta videre, mener Jarl og Rita er enig.

– Det å finne inspirasjon i fellesskap er en viktig del av det vi driver med her i Pottemakergata og den helga vi har hatt nå har satt dype spor. Det vil vi gjerne ha mer av, avslutter Rita Lier.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...