Nea Radio

Målløst mellom rivalene

Søderlunds navn burde nok stått oppført i målprotokollen etter kampen. Foto: Per-Erik Ofstad

OPPDATERT: Hør Søderlund og Horneland om kampen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2019 kl 23:19

Pål André Helland fikk en sjelden mulighet fra start da en av de virkelige klassikerne i norsk fotball utspilte seg på Lerkendal. Kampen i seg selv ble dog ingen fartsfylt action-klassiker.

RBK åpnet best

Brann har vært i elendig form den siste tiden, og ikke uventet var det Rosenborg som startet kampen best. Hjemmelaget spilte seg til en rekke farligheter, mens et kompakt og defensivt anlagt bortelag slet med å være konstruktive med lærkula. Rosenborg-ikon Helland kom alene med Opdal før kvarteret var spilt, men avslutningen var ikke god nok til å overliste den tidligere landslagskeeperen.

Skiftet karakter etter halvtimen

Etter halvtimen jevnet kampen seg ut, og Brann kom for alvor inn i kampen. Brann fikk en mulighet av tilsvarende størrelsesorden som Helland etter halvtimen da Grøgaard kom alene med Hansen. Før Grøgaard fikk avsluttet ble han taklet av Meling, og burde trolig hatt straffespark. Hadde den tidligere Odd-spilleren falt over ende hadde nok Svein Oddvar Moen pekt på straffemerket. På overtid av omgangen fikk Søderlund en enorm mulighet da han fikk heade umarkert fra seks meter, men heller ikke denne gangen ble det nettkjenning på Lerkendal.

Hadde initiativet, men slet foran mål

Brann ble utsatt for et massivt RBK-press etter sidebytte. De første ti minuttene gjorde Brann knapt annet enn å klarere ballen til icing. De helt store mulighetene uteble dog for hjemmelaget. De velorganiserte gjestene ble spilt lave, men klarte å hindre Rosenborg fra store sjanser til 70 minutter var spilt. Da fikk Søderlund nok en gang en enorm mulighet fra seks meter umarkert. Også nå ble hodestøtet for svakt, og Opdal for vanskelig å overliste.

Skuffende

Rosenborg opprettholdte trykket ut omgangen, men tendensen fra første omgang fortsatte; Rosenborg var ikke gode nok foran mål. Brann kunne ranet med seg tre poeng hvis de hadde fått avkastning på noen av deres halvskumle-kontringer, men totalt sett er det utvilsomt Rosenborg som har størst grunn til å føle seg skuffet over resultatet.

Omtrent like mange så Elverum spille håndballkamp

Rosenborg-Brann er et oppgjør med lange tradisjoner, som mer eller mindre har vært ensbetydende med tilnærmet fulle tribuner. Slik var det ikke lørdag kveld. Kun 12 578 tilskuere tok turen til Lerkendal for årets oppgjør. 12 377 tilskuere så Elverum spille håndball i Håkons Hall i dag, ikke mange flere bivånet toppkampen i Trondheim. De dårlige prestasjonene og det seine kamptidspunktet må nok ta mye av skylden for at kampen ikke fikk den rammen den fortjente.

Søderlund om sjansene hans, mulighetene for seriegull og publikumsoppmøte

Horneland om poengdeling, straffesituasjonen og daffe førsteomganger

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...