Nea Radio

Mali Finborud Nøren er onsdagens sommergjest

Mali Finborud Nøren tar meg seg jobben fra Trondheim og flytter snart inn i Finborudgården på Røros. Foto: Marit Langseth

Dagens sommergjest vokste opp på Os, og lever av å lage dokumentarfilmer- og serier. Nå er hun på flyttefot hjem igjen til Fjellregionen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Opprinnelig var det historiefortelling jeg var interessert i, og jeg bestemte meg veldig tidlig at for at jeg skulle bli forfatter. Derfor søkte jeg på journalistskolen i Volda, men jeg søkte faktisk på avislinja og hadde på TV på andre, forteller regissør og produsent Mali Finborud Nøren.

Hun kom derimot ikke inn på avis, men kom inn på TV-linja, hvor hun fikk sitt første møte med levende bilder.

– Det tenker jeg er en tilfeldighet som var veldig riktig.

Det var starten på en lang karriere i dokumentarfilm- og seriebransjen. Hun har blant annet laget dokumentarer om døden, uteliggere og sin egen mor, og har jobbet med TV-seriene 71 grader nord og Anno.

– Av det du har jobbet med, hva har gjort størst inntrykk?

– Den første dokumentaren jeg laget handlet om døden. Da fulgte jeg en mann som hadde kreft og som visste han skulle dø, og jeg filmet hos et begravelsesbyrå i Trondheim. Da møtte jeg veldig mange døde kropper, og jeg føler jeg lærte enormt mye i den prosessen, sier Finborud Nøren.

– Jeg tenker hele tiden at det er psykologiske grunner for at man velger tema, og jeg tror jeg trengte å behandle min egen redsel for døden. Så i stedet for å gå til psykolog, så laget jeg en film om det, sier hun og ler.

Hør Mali Finborud Nøren fortelle mer om kjærligheten til dokumentar, om flyttingen til Røros og om hvordan sommeren hennes ser ut her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...