Nea Radio

Målgang i Trysil

Iver Kolstad under starten i Kjerkgata. Foto: Per Magne Moan

Femundløpet endres.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2018 kl 22:00

1. oktober åpner påmeldingen til den 30. utgaven av Femundløpet.

I en pressemelding mandag kunne arrangøren presentere trasè-endringer for alle tre klassene.

Som vanlig skjer starten i samtlige klasser i Kjerkgata i Røros sentrum.

Trysil

I pressemeldingen står det at planleggingen av vinterens løp har pågått kontinuerlig etter vinterens løp. Endringene av traseene blir slik:

  • Juniorløpet blir Norges råeste sledehundeeløp med start i Røros og målgang i Trysil sentrum etter 230 tilbakelagte kilometer. Før målgang i Trysil har de hatt sine obligatoriske hviler i Tufsingdalen og Drevsjø.
  • F400 får også en endring av løpstraseen. Distansen utvides til fra 375 til 445 kilometer. Fram til Søvollen følges samme trase som i 2018. Fra Søvollen legger de ut på klassens lengste etappe på 105 km til Orkelbogen før de kjører videre til Tolga og målgang i Røros.
  • Distansen for F600 forlenges til 655 km. Fram til Drevsjø følges samme trase som i 2018. Fra Drevsjø setter de kursen til løpets nye sjekkpunkt Trysil før de returnerer til Drevsjø, Søvollen, Orkelbogen, Tolga og Røros.

– Noen sjekkpunkter har ønsket endring av åpningstidene og flere utøvere har utfordret oss på noen endringer. Endringene som gjøres på løpstraseen er vurdert som sportslig utviklende for løpet, sier leder av sportslig utvalg Steffen Schjølberg

– Vi foretar ikke endringer bare for å gjøre endringer. Det ligger en helhetlig og langsiktig plan bak det hele. Det er en tids- og logistikk kabal som skal henge sammen for at Femundløpet som arrangement skal
være sportslig interessant, økonomisk drivverdig for lag og foreninger som drifter sjekkpunktene og ikke minst appellerer til sponsorer og publikum, sier daglig leder i Femundløpet Jon Anders Kokkvoll.

Kutter ut Grimsbu

– Vi har opplevd stor velvilje og en fantastisk god mottakelse av Trysil kommune som blir ny vertskapskommune og åpner sjekkpunkt for Femundløpet. Vi gleder oss til å samarbeide med Trysil skimuseeum som har påtatt seg jobben med å drifte sjekkpunkt Trysil, sier Kokkvoll som også kan røpe at tidligere sjekkpunkt blir fjernet fra vinterens løp:

– Grimsbu, vårt omtalte og kjære Lille Alaska, utgår de neste tre årene som sjekkpunkt. Det er med vemod at vi må ta ut Grimsbu. Sjekkpunktet har vært solid driftet i samarbeid med Grimsbu Turiststasjon siden traseen ble lagt via Folldal kommune i 2006, og frivillige under ledelse i mange år av sjekkpunktleder Jan Carlo Antonsen. Vi vil samtidig takke Folldal kommune for støtten Femundløpet har mottatt. Om Femundløpet kommer tilbake til Folldal håper vi kommunen og andre er åpne for.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...