Annonse
Nea Radio

Åslaug Sem-Jacobsen (SP):

– Målet har alltid vært å bli sånn som Røros

Stortingsrepresentantene Åslaug Sem-Jacobsen og Heidi Greni, begge fra Senterpartiet, er på trøndelagstur denne uken. Foto: Per Magne Moan

Stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen fra Senterpartiet er på trøndelagsbesøk denne uken

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen fra Senterpartiet, kommer fra Notodden, en kommune som fikk verdensarvstatus for fem år siden. Det er denne statusen hun sikter til når hun sier at Røros framstår som et forbilde innen verdensarv.

– Selv om det har tatt tid så har man vært veldig gode på å forvalte og formidle verdensarven her på Røros - og vi har veldig mye å lære, sier hun.

Sammen med partikollega Heidi Greni er hun denne uken på et fire dager langt besøk i Trøndelag.

Besøket starter mandag på Røros, der blant annet Kulturminnefondet, Rørosmeieriet, Rørosmat og Bergstadens Ziir står på programmet.

I ettermiddag går ferden videre over Langsvola og ned fylkesvei 705 til Selbu og besøk hos Norsk Radio og Fjernsynsmuseum i Sjøbygda.

Sem-Jacobsen sier det var på tide at hun kom seg en tur til Trøndelag.

– Heidi har jo vært ivrig på å snakke om ting og tang som skjer i sitt hjemfylke, og for meg som kulturpolitisk og kulturminnepolitisk talsperson for partiet, så var det på tide at jeg kom meg til Røros med verdensarv, men også til Trøndelag.

Besøk hos Nea Radio sto også på programmet og mandag morgen var delegasjonen innom studio i Ol-Kanelesaveien 2.

Hør intervju her:

Annonse