Nea Radio

Nea Radio

Åpner kirkene igjen i Nidaros:

Maks 50 slipper inn.

Åpner: Biskop Herborg Oline Finnset vier åpner kirkene i Nidaros, men retningslinjene er strenge. Foto: Den norske kirke

Bakgrunnen er Folkehelseinstituttets godkjenning av ny bransjestandard og smittevernveileder for Den norske kirke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Biskop i Nidaros, Herborg Finnset, er glad for at det nå åpnes opp for gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangement i kirkene i Nidaros. Bakgrunnen er Folkehelseinstituttets godkjenning av ny bransjestandard og smittevernveileder for Den norske kirke. Maks 50 personer kan være inne i kirkerommet på en gang.

- Vi er veldig glad for at vi nå kan møtes i kirkene igjen, etter snart to måneder med stengte dører, sier biskop Herborg Finnset.

Dette er restriksjonene:

1. Maksimalt 50 personer (inkl. medvirkende) til stede i kirkerommet

2. Minimum 1 meter mellom hver person (gjelder ikke personer i samme husstand)

3. Om kirkerommet er lite, er 1-meters-regelen viktigst. Om nødvendig reduseres maks-antallet.

Allerede førstkommende søndag er det i utgangspunktet mulig å feire gudstjenester igjen i hele Trøndelag. Den nye bransjestandarden innebærer imidlertid fremdeles tydelige restriksjoner.

- Mange har lengtet etter å komme til kirken igjen. Selv om vi har hatt gode digitale tilbud gjennom hele koronakrisen så langt, er det noe annet å feire gudstjeneste sammen - i kirkerommet, sier biskop Herborg Finnset.

Hun understreker at alle menigheter i Trøndelag må forholde seg strengt til de rammene som bransjestandarden setter.

- Det er viktig at vi nå forbereder åpningen av kirkene slik at alle opplever at det er trygt å møtes. I tillegg til hovedreglene, skal det legges til rette for god håndvask, og rengjøring av lokaler mellom hvert arrangement, sier Finnset.

Antallet på maks 50 personer skal inkludere alle medvirkende og teknisk personell, dermed kan det hende at ikke alle slipper inn. I mange kirker vil det derfor fremdeles kunne være behov for å strømme gudstjenester på nett, slik det har vært gjort de siste ukene.

- Det vil være ulikt hvor raskt menighetene kan komme i gang med sine gudstjenester og arrangement. Ut fra hensynet til lokal koordinering, blir det nok mange steder ikke klart for å samles før etter 20 mai, sier biskopen.

Begravelser, bryllup og dåp har vært gjennomført med begrenset menighet også under koronakrisen. Disse vil nå bli underlagt samme bransjestandard som gudstjenestene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...