ANNONSE
Annonse
Nea Radio

An-Magritt - en konsertforestilling

Magisk opplevelse i Bergstaden Ziir

TRAMPEKLAPP: Konserten ble avsluttet med trampeklapp fra en fullsatt kirke.

Til en fullsatt kirke ble, An-Magritt - en konsertforestilling, en verdig avslutning på Artut kulturuke og Falkberget jubileet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Kortversjon

I denne versjonen, som konsertforestilling, er Edvard Rønnings dramatisering tatt ned til de mest sentrale hendelsene i historien om «Morlilla från Kiempeplassen som fikk Konstknekten Johannes Kjær».

I BRURSTASEN: An-Magritt sår korn i brurstasen.

- Det var jeg og Karianne som satte oss ned i to stive dager i sommer, og tok manuset og librettoen til Edvard Rønning, og kokte det ned til konsertversjonen, forteller Anne Kleivset ansvarlig for konsertregien og dramaturgien.

Det var litt av et mesterstykke som ble presentert denne kvelden og at alle hovedpunkter i historien hadde fått plass kan man kalle en prestasjon.

JURGEN SKAKKTRYNE: Jo Bjørner Haugom i rollen som Jurgen Skakktryne.

Trøndelag teater

De som har opplevd musikalen An-Magritt på Trøndelag Teater var nok fullstendig klar over at sangprestasjonene man opplevde i Bergstadens Ziir søndag kveld var helt på høyden med hva man kunne høre under oppsetninga i Trondheim i 2004.

PER KLAGEBREV: Tor Ivar Hagen som Per Klagebrev.

Fabelaktig An-Magritt

Karianna Sommerro var suveren som An-Magritt med en fantastisk vokal som holdt hele forestillingen sammen som lim. Hun imponerte også stort med sin prikkfrie rørosdialekt. Karianna er et lite fyrverkeri på scena som fulgte historiens kontraster ut til det fulle.

EVA: Anna Ryen spilte rollen som Eva og hadde en klokkeklar og vakker ungjenterøst som ga gåsehud til tilhørerne.

Konstknekten

Man kan heller ikke komme unna Snorre Ryen Tøndels sangstemme denne kvelden, som helt klart kan sammenlignes med Stephan Brandt Hansen, som hadde rollen som Johannes Konstknekt på Trøndelag Teater.

BJELKE: Podagra er ikke hinder for fabelaktig skuespill av Rulle Smit.

Lockert Rohde

Familien Lockert Rohde var godt representert denne kvelden hvor familien stilte i tre hovedroller. Far selv, Torfinn Rohde, som prest. Åsmund Lockert Rohde som forteller, mens Jon spilte Kølfoden Hedstrøm.

- Jeg vet ikke om jeg har vært med på en slik forestilling i kirka her før heller, men det å være med på noe slikt til en fullsatt kirke, kan man bli religiøs av, forteller Jon Lockert Rohde etter endt forestilling.

Bergstadkoret

Man kan ikke unnlate Bergstadkoret i denne sammenhengen som under hele forestillingen holdt fortellingen sammen med vakker korsang.

- Det har vært en ære å bli spurt om å være med på dette prosjektet her. Det er stort for oss og veldig vanskelig. Det har vært krevende. Vi har terpa og terpa, men jeg tror vi kom godt i mål, sier kordirigent i Bergstadkoret, Berit Konstad Graftås.

En helt fabelaktig forestilling i Bergstadens Ziir kan vi skrive under på at det var og det er bare å håpe at det ikke er siste gangen man kan få oppleve denne konsertversjonen av An-Magritt. Dette var for bra til bare å bli satt opp en gang.

ANNONSE