Nea Radio

Årets lokalmatgründere:

Magisk Mozzarella fra Vuku

Magisk Mozzarella fra Vuku: - Vi serverer den på et ristet brød med pesto, spekeskinke og tomat. Med et dryss av oregano og olivenolje. Det er ganske enkelt, men veldig veldig godt, sier Kathrine Lundgren. Foto: Peder Ebbesen

I går ble det klart at Vuku Gårdsmeieri vant prisen Årets lokalmatgründer. For Kathrine Sandvold Lundgren og Arild Gaasvik på Dillmoen gård i Verdal er det stor stas.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det kjennes ganske uvirkelig ut akkurat nå, men det er stor stas, sier Lundgreen og Gaasvik som driver gårdsmeieriet til Nea Radio.

Vuku Gårdsmeieri vant kåringen i regi Hanen, Meny og Dyrsku’n som Årets lokalmatgründer. Prisen gis til den bedriften som har vært best på innovasjon, nyskaping og lønnsomhet. Gaasvik sier at han tror det hjelper at de har en utradisjonell ost.

- Vi lager en litt utradisjonell ost i Norge da med vår Mozzarella. Det har jo blitt et veldig populært produkt, både Pizza-Mozzarella og vår vanlige Mozzarella som lages på økologisk trøndersk melk, sier han.

Kathrine er født og oppvokst på Dillmoen som odelsjente, mens Arild har giftet seg til gård og grunn.

Lærte fremgangsmåten i Italia

De hadde egentlig tenkt å følge norske ystetradisjoner på gården når de skulle starte med en attåtnæring. Men tilfeldigvis fikk de høre at noen restauranter etterspurte norskprodusert Mozzarella og de hadde bekjente i Sør-Italia som drev en olivengård.

- Plutselig var vi i Sør-Italia og lærte oss å lage Mozzarella av en yster der. Så da tok vi med oss fremgangsmåten der hjem og prøvde og feilet litt før vi vi kom frem til det vi selv syns er en god Mozzarella, sier Lundgren.

Verdens mest spiste ost

Mozzarella er verdens mest spiste ost, ifølge Lundgren som sier at det ikke er mange norske produsenter av den populære ostetypen.

- Jeg syns at det var på høy tid at noen starte med en litt større produksjon av verdens mest spiste ost i Norge, sier hun.

Osten til Vuku Gårdsysteri selges i Meny-butikker og Coop-butikker i hele Trøndelag og noen i Møre og Romsdal. Nå håper de at det skal bli flere butikker.

Best fersk og varm

- Det aller aller beste er å spise osten når den er helt fersk og varm. Men det skjønner jeg jo ikke er mulig for andre enn oss produsentene, humrer Lundgren.

Så når de serverer osten på Bærja Café i Vuku som de er med og driver så er det noe annet som gjelder.

- Vi serverer den på et ristet brød med pesto, spekeskinke og tomat. Med et dryss av oregano og olivenolje. Det er ganske enkelt, men veldig veldig godt, avslutter Lundgren.

Hør intervjuet her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nea Radio bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...