Annonse
Nea Radio

Sommerfæstivalen AS

Må tilbakebetale kompensasjonen

Tilbakeblikk: Lite folk møtte opp under Sommerfæstivalen i 2019. Nå må Sommerfestivalen AS tilbakebetale kompensasjonen de søkte om for avlyst kulturarrangement i 2020. Foto: Sommerfæstivalen i Selbu

Tirsdag 27. april fikk Sommerfæstivalen AS beskjed om at kompensasjonen som ble utbetalt for avlyst kulturarrangement på 960.000 kroner må betales tilbake, skriver Adresseavisen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2021 kl 08:11

Annonse

– Vi mener de ikke har klart å sannsynliggjøre at arrangementet var planlagt, verken i juli eller i september, sier kommunikasjonsrådgiver Thomas Hansen i Kulturrådet til avisa.

Avslørt av media

Adresseavisen skrev om en sak der arrangøren verken hadde booket festivalområde eller artister. Det ble aldri annonsert at Sommerfæstivalen i Selbu skulle arrangeres i september i fjor, og det ble ikke startet billettsalg. Som en følge av avsløringene anmeldte politiet Sommerfæstivalen AS for grovt bedrageri. Samtidig startet Kulturrådet en etterkontroll av søknaden om koronastøtte. Nå er den avsluttet.

– Sommerfæstivalen AS har fått varsel om at vi kommer til å omgjøre vedtaket og kreve pengene tilbake. De har fått en frist på to uker til å komme med innsigelser og eventuelt sende inn ytterligere dokumentasjon, sier Hansen.

Nøkkelord

Annonse