Nea Radio

Trøndersk Matfestival 2020:

Må tenke annerledes

Foto: Leiv Aspen / Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Trøndersk Matfestival inviterer ordførerne til Covid-19-dugnad for lokal mat og drikke

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2020 kl 08:47

I 2020 blir det ikke mulig å arrangere Trøndersk Matfestival slik en har vært vant til, som et av flere nødvendige tiltak nasjonen gjør for å forhindre spredning av Covid-19.

– Som arrangør er Oi! Trøndersk Mat og Drikke lei seg for at Trøndersk Matfestival i år ikke blir den viktige møteplassen mellom forbruker og matprodusenter, heter det i en pressemelding fra festivalen.

Daglig leder i Oi, Aslaug Rustad, sier det nå utredes andre måter å jobbe på.

– Trønderne har blitt kjent med mat- og drikkeprodusentene gjennom Trøndersk Matfestival, og virkelig vist at de setter pris på det matregionen har å by på. Nå må vi se hvordan vi kan støtte lokale produsenter i Matriket Midt uten å samle alle på ett sted, sier hun.

KORONA KREVER NYTENKING: – Oi! Trøndersk Mat og Drikke vil skape aktivitet rundt lokal mat og drikke i hele regionen, og har invitert fylkets ordførere til å se hva som kan gjøres, sier Aslaug Rustad, daglig leder Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS.

Nå inviteres de trønderske ordførerne med på laget

– I sommer ønsker vi å se hvordan vi kan lage aktiviteter i hele fylket både før og under festivaldagene 30.juli - 1.august. Vi inviterer ordførerne til å se hvordan deres produsenter og innbyggere kan samles rundt mat og drikke i sommer, både sammen og alene! Denne jobben starter vi på nå, og har så vidt tatt kontakt med ordførerne og andre aktører som kan være aktuelle å jobbe sammen med, sier Rustad.

Responsen har vært positiv

– Jeg synes at dette er et fantastisk initiativ, og vil gjerne undersøke mulighetene for å løfte våre lokale mat- og drikkeprodusenter i Nærøysund de tre dagene, sier ordfører Amund Hellesø i Nærøysund kommune.

Også kollega Frode Revhaug på Frosta er klar for å samle laget.

– Jeg synes at dette er et godt initiativ, og vi på Frosta blir gjerne med på Covid -19 dugnad for lokal mat og drikke de tre dagene, sier han.

Trøndersk Matfestival er en stor begivenhet i Trøndelag, og har samlet 225 000 besøkende i tre dager i Trondheim hvert år.

– Da det norske samfunnet ble avstengt 12. mars, så vi raskt at maten og måltidene ble av viktige lyspunkt i daglige rutiner for mange, sier Rustad.

Hun mener mange produsenter og restauranter fant nye måter å møte markedet på.

– Hentetilbud fra lokalmatprodusenter og restauranter var noe av det første som kom på banen fra et ellers nedstengt næringsliv. Folk har spist middag eller delt et glass god drikke sammen på digitale møtesteder, det har vært en av måtene å være sosiale på. Situasjonen vi er i nå, har også gjort oss mer bevisst på å kjøpe av lokale produsenter. Nå velger vi å gjennomføre årets festival i et litt annet format, sier Oi-sjefen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...