Nea Radio

Må ha flere for fiber

Fiber: Stig Oddbjørn Aas, styremedlem i Mostadmark utvikling, ønsker seg at flere tegner seg for å sikre fibernett i Mostadmark. Foto: Anne Gundersen

For å starte utbyggingen av fibernett i Mostadmark, krever TeleNor at 70 % av de fastboende tegner seg. Enda noen mangler for at utbyggingen kan gå i gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Omsider kan det snart bli bygget ut fibernett i Mostadmark i Malvik. Men for at TeleNor skal gå i gang med arbeidet, krever selskapet av minst 70 % av de fastboende melder seg til å være med på dugnaden.

– Vi mangler fremdeles noen ganske få for å nå dette antallet, forteller styremedlem i Mostadmark Utvikling, Stig Oddbjørn Aas.

– Så snart vi når70 %, vil utbyggingen starte.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Avgjørende

De siste to årene har det blitt gjort et omfattende arbeid for å kartlegge hva som skal til for å unngå at bygda blir avfolket og for å sikre at lokalsamfunnet utvikler seg.

– Alt tyder på at det å få tilgang på fibernett er avgjørende, sier Aas.

– Mange jobber hjemmefra og det er også viktig for den daglige trivselen. Aas tror at også boligprisene vil stige betraktelig dersom innbyggerne får tilgang på denne teknologien.

– Fibernett er en selvfølge i dag og dersom vi skal sikre at flere ønsker å bli værende, og ikke minst flytte hit, er dette noe som må på plass.

Dør til dør

Mange av innbyggerne i Mostadmark er eldre mennekser som kanskje ikke helt forstår viktigheten av å henge med i den teknologiske utviklingen.

– Nå skal vi gjøre vårt beste for å spre informasjon om dette og jeg utelukker ikke at vi går dør til dør for å fortelle om hvorfor fibernett er noe vi er nødt til å få tilgang på her i Mostadmark, sier Stig Oddbjørn Aas.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...