Nea Radio

Får øremerkede midler over statsbudsjettet:

Lukas Hospice kan fortsette

Åpner igjen: Foreløpig er dørene stengte ved Lukas Hospice, men i går ble det bekreftet at stiftelsen får øremerkede midler over statsbudsjettet. Gruppeleder i Trøndelag FrP, Lill Harriet Sandaune, sier at tilbakemeldingene ikke har latt vente på seg, etter at det ble kjent at fortsatt drift er sikret. Foto: Runar Kjøsen

I går kom nyheten om at FrP har forhandlet fram trygghet for palliativ behandling ved Betania Malvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Endelig har vi fått landet statsbudsjettet, og i det budsjettet har vi funnet midler til å fortsette driften av Lukas Hospice, sier gruppeleder i Trøndelag FrP, Lill Harriet Sandaune.

I høst kom sjokkmeldingen om at det palliative tilbudet ved Betania Malvik måtte permittere alle ansatte på grunn av manglende finansiering. Pasientene ble sendt hjem og reaksjonene var sterke på det som skjedde. Prosjektet hadde fått godkjenning for en tidsramme på fem år. Nå så det ut som om alt måtte avvikles etter bare et års drift.

– Det som skjedde var at midlene som ble gitt for å utvikle Lukas Hospice ikke var øremerkede. Det var midler som måtte søkes på for hvert år, forklarer Sandaune.

Da Lukasstiftelsen søkte, fikk de bare innvilget to tredjedeler av det som trengtes for å opprettholde tilbudet.

– Nå er dette endret og midlene er øremerkede. Dermed kan driften av Lukas Hospice fortsette.

Saken fortsetter under bildet:

Lettet: Gruppeleder i Trøndelag FrP, Lill Harriet Sandaune er lettet og glad for at midlene for å drifte Lukas Hospice nå er øremerket over statsbudsjettet. Foto: Anne Gundersen

Sterkt engasjement

Det vekket store reaksjoner da det ble kjent at tilbudet om palliativ behandling ved Betania Malvik så ut for å måtte avvikles, ikke bare fra berørte, men også fra politisk hold. En samlet helse- og omsorgskomite på stortinget stilte seg bak, og FrP fikk omsider forhandlet fram resultatet.

– Jeg har blant annet vært i møte med dem sammen med Sylvi Listhaug, der vi fikk inngående kjennskap til det viktige arbeidet som gjøres ved stiftelsen, sier Sandaune, som understreker at det er nybrottsarbeid som foregår ved Lukas Hospice.

– Det viktigste er selvsagt å gi døende mennesker en verdig avslutting av livet. Men i tillegg foregår det banebrytende forskning på hvordan dette arbeidet skal gjøres og også på hvordan man best kan tilrettelegge for ansatte som står i disse stillingene.

Tilbakemeldinger

Responsen har ikke latt vente på seg, etter at det ble kjent i går, tirsdag, at driften ved Lukas Hospice er sikret.

– Vi mottar en flom av glade og lettede meldinger fra mennesker som er direkte berørt av dette. Og strengt tatt berører det oss alle. Vi skal alle dø en gang, sier Lill Harriet Sandaune.

Hør intervjuet med Lill Harriet Sandaune i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...