ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Malvik:

Lukas Hospice kan bli reddet

Har stått på: SVs Rakel Skårslette Trondal og ordfører Trond Hoseth (AP), bekreftet tidligere at de jobbet hardt politisk for å forsøke å redde tilbudet til døende pasienter ved Lukas Hospice i Malvik. Nå ser det ut som en redning kan være nær. Arkivfoto Foto: Anne Gundersen

For en stund siden ble Lukas Hospice i Malvik nedstengt, de ansatte permittert og de døende pasientene sendt hjem eller til sykehjem. Nå ser det ut til at stedet kan reddes.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Vi har jobbet aktivt. Jeg har personlig hatt møte med Lukas-stiftelsen, sammen med to av Arbeiderpartiets medlemmer i helse- og omsorgskomiteen, sier ordfører i Malvik, Trond Hoseth.

Tirsdag vedtok en enstemmig helse- og omsorgskomite på Stortinget å be Regjeringen om å sikre Lukas Hospice i Malvik en forutsigbar finansiering i gjennom hele prosjektperioden på fem år.

Det var i juli de fikk beskjed om at finansieringen ved prosjektet ble stoppet, etter at de ble lovet 30 millioner i året over statsbudsjettet i en periode på fem år. Den gang omtalte Trond Hoseth dette som dypt tragisk og komplett uforståelig. Men nå kan altså det se ut som om stedet kan bli reddet.

Statsbudsjettet kan bli redningen i 2021

Bevilningen for 2020 er fortsatt på stedet hvil, hvor det ble redusert med ni millioner kroner mot året før. Det er nå budsjettet for 2021 som kan komme med pengene på bordet og redde de 25 arbeidsplassene, samt det å gi døende pasienter en verdig avslutning.

- For Malvik er dette over tjue arbeidsplasser i vår kommune, hvor de ansatte har blitt permittert. I tillegg tilbyr dette tilbudet på Betania en verdig avslutning for pasienter og pårørende som ikke kan måles i penger, sier ordføreren.

Et av de første bedriftsbesøkene Trond Hoseth var på, da han tok over som ordfører i Malvik for omtrent ett år siden var hos Lukas Hospice. Han mener at det bildet mediene har tegnet av stedet den siste tiden, var det han så den gangen, og gleder seg stort over at stedet nå kan være sikret.

- Det er veldig gledelig at vi har fått helse- og omsorgskomiteen med på en såpass sterk høring til Regjeringen. Pengene er ennå ikke på bordet, men vi har hadd trua på at pengene kommer i en eller annen mengde. Det viktige er at man har et forutsigbarhet slik at vi kan drive i mange år, avslutter han.

Nøkkelord

ANNONSE