Nea Radio

Malvik:

Lukas Hospice kan bli reddet

Har stått på: SVs Rakel Skårslette Trondal og ordfører Trond Hoseth (AP), bekreftet tidligere at de jobbet hardt politisk for å forsøke å redde tilbudet til døende pasienter ved Lukas Hospice i Malvik. Nå ser det ut som en redning kan være nær. Arkivfoto Foto: Anne Gundersen

For en stund siden ble Lukas Hospice i Malvik nedstengt, de ansatte permittert og de døende pasientene sendt hjem eller til sykehjem. Nå ser det ut til at stedet kan reddes.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Vi har jobbet aktivt. Jeg har personlig hatt møte med Lukas-stiftelsen, sammen med to av Arbeiderpartiets medlemmer i helse- og omsorgskomiteen, sier ordfører i Malvik, Trond Hoseth.

Tirsdag vedtok en enstemmig helse- og omsorgskomite på Stortinget å be Regjeringen om å sikre Lukas Hospice i Malvik en forutsigbar finansiering i gjennom hele prosjektperioden på fem år.

Det var i juli de fikk beskjed om at finansieringen ved prosjektet ble stoppet, etter at de ble lovet 30 millioner i året over statsbudsjettet i en periode på fem år. Den gang omtalte Trond Hoseth dette som dypt tragisk og komplett uforståelig. Men nå kan altså det se ut som om stedet kan bli reddet.

Statsbudsjettet kan bli redningen i 2021

Bevilningen for 2020 er fortsatt på stedet hvil, hvor det ble redusert med ni millioner kroner mot året før. Det er nå budsjettet for 2021 som kan komme med pengene på bordet og redde de 25 arbeidsplassene, samt det å gi døende pasienter en verdig avslutning.

- For Malvik er dette over tjue arbeidsplasser i vår kommune, hvor de ansatte har blitt permittert. I tillegg tilbyr dette tilbudet på Betania en verdig avslutning for pasienter og pårørende som ikke kan måles i penger, sier ordføreren.

Et av de første bedriftsbesøkene Trond Hoseth var på, da han tok over som ordfører i Malvik for omtrent ett år siden var hos Lukas Hospice. Han mener at det bildet mediene har tegnet av stedet den siste tiden, var det han så den gangen, og gleder seg stort over at stedet nå kan være sikret.

- Det er veldig gledelig at vi har fått helse- og omsorgskomiteen med på en såpass sterk høring til Regjeringen. Pengene er ennå ikke på bordet, men vi har hadd trua på at pengene kommer i en eller annen mengde. Det viktige er at man har et forutsigbarhet slik at vi kan drive i mange år, avslutter han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...