ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ludvig var førstemann

Ludvig Kvant fra Berlin var førstemann til å lade bilen sin ved ladestasjonen i Ålen. Foto: Per Magne Moan

Cellisten fra Berlinerfilharmonien fikk "full tank" da landets kraftigste ladestasjon åpnet i Ålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2019 kl 16:57

ANNONSE
Annonse

Nå er det slutt på ladeangst for elbileiere i øvre deler av Gauldalen. Fredag ble ladestasjonen i Ålen offisielt åpnet.

Prosjektet er et samarbeid mellom NVE, Ren Røros, Holtålen kommune og Coop Oppdal og ladestasjonen er landets kraftigste på hele 150 Kilowatt.

Artikkelen fortsetter under bildet

MARKEDSLEDENDE: Ren Røros har, i samarbeid med Grønn Kontakt, satt opp Midt-Norges kraftigste hurtigladestasjon med 150 Kv ytelse for elbiler i Ålen sentrum, mellom Ålentorget og Coop Ålen. Med en ekstra lang ledning tilpasset alle biler, er stasjonen i tillegg den første av sitt slag i hele Norge og den eneste mellom Røros og Støren. Foto: Per Magne Moan

Ludvig Kvant fra Berlin fikk melding via sin Iphone-app om at ladestasjonen skulle åpne fredag. Han er på ferie i Norge med sin Hundai elbil og skulle fra Trondheim til Røros og da passet det bra med et ladestopp i Ålen.

Han har vært i Bergstaden tidligere. Som medlem i Berlinerfilharmonien spilte han i Bergstadens Ziir 1. mai 2016.

Hør intervju med Kvant her:

Den nye ladestasjonen er plassert på parkeringsplassen mellom Samvirkelaget og Ålentorget. Administrerende direktør i Coop Oppdal, Morten Erik Stulen, mener det er riktig å bruke penger på dette og ser for seg at flere stikker innom butikken mens bilen står på lading:

Administrerende direktør i Ren Røros, Arnt Sollie, sier åpningen av ladestasjonen i Ålen er en viktig begivenhet med tanke på den satsinga Ren Røros gjør for å møte de fremtidige kravene fra elbilbransjen.

Andre som glad for hurtigladeren i Ålen og alle nye ladepunkt, er elbilbransjen. Bengt Røhmesmo er markedssjef for Audi hos Møller Bil AS i Trondheim, og hadde tatt turen oppover Gauldalen med sin E-tron SUV for å teste kapasiteten til den nye stasjonen.

Bjørn Flagestad er forretningsutvikler i Ren Røros og har jobbet mye med den nye ladestasjonen. Han sier han nå er glad for at etableringa i Ålen har tatt litt tid, slik at man nå kan presentere landets kraftigste ladestasjon.

– I stedet for en vanlig 50 kilowattslader får vi nå en superlader på 150 kilowatt, sier han:

Den nye ladestasjonen i Ålen kan ta alle typer elbiler, og det er plass til fire biler samtidig.

OFFISIELL ÅPNING: Ordfører i Holtålen, Jan Håvard Refsethås (til venstre), klippet snora - godt hjulpet av administrerende direktør i Ren Røros, Arnt Sollie. Foto: Per Magne Moan

LADEPRAT: Tyske Ludvig Kvant og Holtålenordfører Jan Håvard Refsethås i lett passiar.

Nøkkelord

ANNONSE