Nea Radio

RBK Kvinner:

Vant toppkampen

Mange slike øyeblikk: Rosenborg-jentene slik vi har blitt vant til å se dem i år. Foto: Henrik Einangshaug

Rosenborg vant den prestisjetunge bortekampen mot LSK lørdag ettermiddag. Det går nå mot den jevneste medaljekampen i Toppserien i manns minne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var duket for et skikkelig toppoppgjør i LSK-hallen da RBK gjestet LSK Kvinner i Toppserien lørdag ettermiddag. I det som i utgangspunktet var en skikkelig sekspoengskamp

Best før hvilen

Det var utvilsomt gjestene som var best i første omgang. RBK rev til seg initiativet fra start og hadde mye ballbesittelse. Men, som tidligere i sesongen, så var det ei utfordring å spille seg fram til store sjangser. Marit Clausen og Lisa-Marie Karlseng Utland fikk bortelagets to store muligheter da de hver sin gang fikk hodet på et innlegg fra venstre, men uten å evne å styre ballen mellom stengene.

LSK på sin side hadde lite å komme med før pause. Et par minutters trykk mot RBK-boksen kort tid før pause var den offensive beholdningen fra hjemmelaget, men Vårhus og Bragstad hadde stort sett god kontroll.

Tok ledelsen

Umiddelbart etter pause så det ut til at LSK hadde både strammet og hisset seg opp. Gultrøyene gikk friskt ut og satte et press, uten å klare å skape store sjangser.

Så smalt det plutselig andre veien, da Elin Åhgren Sørum etter en horribel pasningsfeil i LSK-forsvaret, dro seg fri og banket ballen utagbart opp i nettet bak LSK-keeper Ida Nordstrøm. Totalt sett fullt fortjent ledelse til RBK.

Dagens kvinne: Elin Åhgren Sørum ble omsvermet av lagvenninnene etter å ha sendt RBK i ledelsen mot LSK. Foto: skjermdump Direktesport

LSK spilte seg til en stor sjanse etter 68 minutter da Emilie Haavi førte ballen opp på venstre side. En form for kombinasjon av skudd og innlegg satte RBK-keeper Kristine Nøstmo på prøve, men ingen LSK-spillere var aggressive nok foran målet, og ballen trillet dermed like utenfor lengste stolpe.

Gigantsjanse

RBK kontrollerte i stor grad kampen etter scoringen. LSK slet med å få kontroll på ballen over tid, og fikk dermed ikke etablert et skikkelig trykk mot RBK-målet.

Før sluttminuttene.

Tre minutter før full tid ga RBK bort en helt unødvendig corner da Mali Lilleås Næss helt upresset sleivet ballen utover dødlinja. Den corneren var godt slått, og Sophie Haug fikk hodet på ballen. Den gikk i stolpen, og på returen var Nora Eide Lie og satte ballen i stolpen igjen. Den helt ekstrem sjanse var dermed forspilt, og nærmere skulle ikke LSK komme.

Dermed vant RBK den viktige bortekampen. Det gjorde også Vålerenga (2–0 over Sandviken) og Avaldsnes (2–0 over Arna-Bjørnar). Dermed er Vålerenga fortsatt serieleder, fire poeng foran Avaldsnes og RBK med én kamp mer spilt.

Neste kamp for RBK er lørdag 12. september klokka 15:00 hjemme mot Røa.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...