Nea Radio

Mai-Britt Wagnild og Alf Wilhelm Lundberg Duo:

Skattejakt i gamle klassikere

Vakkert: Mai-Britt Wagnild og Alf Wilhelm Lundgård duo tok publikum med på sin tolkning av musikkhistorien i Selbu kirke fredag kveld. Foto: Anne Gundersen

Klassikerne sto i kø, likevel var alt nytt da Mai-Britt Wagnild og Alf Wilhelm Lundberg inviterte til en reise gjennom musikkhistorien i Selbu kirke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.07.2020 kl 07:45

Det var et både bredt og overraskende repertoar som møtte publikum i Selbu kirke fredag kveld. Da holdt nemlig Mai-Britt Wagnild og Alf Wilhelm Lundberg Duo konsert, og det de aller fleste gjenkjenner som gamle klassiskere ble presentert på en helt ny måte.

– Det er Alf som klarer å se musikken på stadig nye måter, sier Mai-Britt Wagnild, som opprinnelig er fra Selbu.

– Det er det som gjør det så fantastisk å spille sammen med ham.

Selbygg: Mai-Britt Wagnild er fra Selbu og utdannet klassisk sanger fra London og Wales. Foto: Anne Gundersen

Hør hele intervjuet med Mai-Britt Wagnild i avspilleren under:

Klassikere

På spillelista sto alt fra tango til Tom Waits og standardjazz som Summertime fra Porgy and Bess, folkeoperaen av George Gershwin. Selv under sistnevnte, som er en av tidenes oftest tolkede låter, klarte Mai-Britt Wagnild og Alf Wilhelm Lundberg Duo å tilføre noe nytt. Kanskje særlig på grunn av Mai-Britts imponerende Scat-sang, en teknikk der sangeren bruker stemmen som instrument for å akkompagnere de andre instrumentene i orkesteret, i dette tilfellet Alf Wilhelm Lundbergs Brahmsgitar.

Roller

Mai-Britt forteller at når hun går inn i et musikkstykke, må hun finne rollen hun skal bekle. Hun nevner Tom Waits´ Tango Till They're Sore som eksempel.

– Dette er en ganske røff låt for meg som er vant med å synge opera. Det krevde det at jeg måtte grave dypt for å finne det rette rufsete uttrykket. Men her var det Alf som pushet meg og dermed klarte jeg å få fram denne rollen, forteller hun. Bakgrunnen fra studier i musikkteater i London kommer godt med i denne prosessen.

– Jeg tror det året var det beste i mitt liv og jeg merker nå at det også kommer svært godt med artistisk sett.

Intremesso

Den tidligere nevnte Brahmsgitaren har en - om ikke veldig gammel - så fascinerende historie, forteller Alf under et intermezzo i forestillingen, en sekvens der han spiller alene med dette 8-strengers instrumentet.

– Brahmsgitaren ble oppfunnet av pioneren Paul Galbraith i samarbeid med avdøde David Rubio i Cambridge, England på 90-tallet. Dette ble gjort for å kunne tolke musikkstykker skrevet for andre instrumenter med denne gitaren, som har en ekstra oktav i forhold til vanlige gitarer.

Det er uvant, men vakkert, å høre blant annet Johan Sebastian Bachs Goldbergarien fra Goldbergvariasjonene på gitar, da stykket opprinnelig er skrevet for cembalo. I tillegg formidler Alf musikken og gitarens historie med en helt særegen sjarm, noe som gjør det underholdende å være blant de omlag 50 publikummerne i stemningsfulle Selbu kirke.

Virtuous: Alf Lundberg og hans Brahmsgitar under et intermezzo i konserten. Foto: Anne Gundersen

Plate

Duoen er i ferd med å realisere en drøm om å spille inn plate. Mai-Britt sier at en del av musikken publikum fikk høre under konserten blir med, i tillegg til eget materiale.

– Det er nesten skummelt å gå ut å si det, men vi satser på egenkomponert musikk. Alf er en fantastisk låtskriver, så det er absolutt en mulighet. Hun er derimot usikker på når albumet slippes.

– Men vi satser på at det blir enten våren eller høsten neste år.

Alf Wilhelm Lundberg og Norchestra holder konsert både i Røros kirke og i Levanger neste helg.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...