Nea Radio

Ålen:

Løypemaskin gikk gjennom isen

Fikk problemer da den skulle preparere Gauldalsløypa etter uværet sist helg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2021 kl 15:38

Ingen personer kom til skade da ei løypemaskin som kom fra Stugudal fikk problemer ved sjøen Gaulhåen i Holtålen sist søndag. Maskinen gikk gjennom isen og ble stående bom fast.

Det kom etter hvert nok en løypemaskin til, uten at man klarte å få opp maskina som stod fast.

Det måtte kraftigere lut til og mandag kjørte man en gravemaskin fra Tydals-sida til stedet. Denne klarte å snu litt på løypemaskina slik at man kunne bytte ut dieselen, som hadde fått vann i seg, med ny. Dermed fikk man start på kjøretøyet og denne kom seg ut av råken, bokstavlig talt på egen maskin.

Løypesjef for Gauldalsløypa, Jørgen Løvdal, sier til Nea Radio at prepareringsmaskiner som går gjennom isen, er noe som skjer av og til. Han har selv vært med å hente opp igjen løypemaskiner som har kjørt seg ned i myrer og vann.

Løvdal mener det kan være opphoping av snø på stedet som kan være årsak til at det var dårlig is der. Snø isolerer og kan gjøre at isen blir dårlig selv etter mange uker med sprengkulde.

Innleide maskiner

Det var etter uværet forrige helg at det ble leid inn løypemaskiner fra Holtålen Løypeforening og fra Stugudal, til å preparere Gauldalsløypa.

Maskinene startet i hver sin ende av traseén og skulle etter planen møtes ved lavvoen til Kafe og Fjellopplevelser, som ligger omtrent midtveis.

Uhell

Politiet og Statens Naturoppsyn var ute og patruljerte Gauldalsløypa mandag, og kom til stedet under bergingen av løypemaskina.

Politibetjent Jørgen Lagesen ved Røros og Holtålen lensmannskontor sier til Nea Radio at episoden ved Gaulhåen var et hendelig uhell og at dette ikke er en sak for politiet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...