Annonse
Nea Radio

Ålen:

Løypemaskin gikk gjennom isen

Fikk problemer da den skulle preparere Gauldalsløypa etter uværet sist helg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2021 kl 15:38

Annonse

Ingen personer kom til skade da ei løypemaskin som kom fra Stugudal fikk problemer ved sjøen Gaulhåen i Holtålen sist søndag. Maskinen gikk gjennom isen og ble stående bom fast.

Det kom etter hvert nok en løypemaskin til, uten at man klarte å få opp maskina som stod fast.

Det måtte kraftigere lut til og mandag kjørte man en gravemaskin fra Tydals-sida til stedet. Denne klarte å snu litt på løypemaskina slik at man kunne bytte ut dieselen, som hadde fått vann i seg, med ny. Dermed fikk man start på kjøretøyet og denne kom seg ut av råken, bokstavlig talt på egen maskin.

Løypesjef for Gauldalsløypa, Jørgen Løvdal, sier til Nea Radio at prepareringsmaskiner som går gjennom isen, er noe som skjer av og til. Han har selv vært med å hente opp igjen løypemaskiner som har kjørt seg ned i myrer og vann.

Løvdal mener det kan være opphoping av snø på stedet som kan være årsak til at det var dårlig is der. Snø isolerer og kan gjøre at isen blir dårlig selv etter mange uker med sprengkulde.

Innleide maskiner

Det var etter uværet forrige helg at det ble leid inn løypemaskiner fra Holtålen Løypeforening og fra Stugudal, til å preparere Gauldalsløypa.

Maskinene startet i hver sin ende av traseén og skulle etter planen møtes ved lavvoen til Kafe og Fjellopplevelser, som ligger omtrent midtveis.

Uhell

Politiet og Statens Naturoppsyn var ute og patruljerte Gauldalsløypa mandag, og kom til stedet under bergingen av løypemaskina.

Politibetjent Jørgen Lagesen ved Røros og Holtålen lensmannskontor sier til Nea Radio at episoden ved Gaulhåen var et hendelig uhell og at dette ikke er en sak for politiet.

Nøkkelord

Annonse