ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Lorns Skjemstad får Røros kommunes frivillighetspris

Foto: Nils Kåre Nesvold

Prismottakeren har gjennom mange tiår vært en sentral person i tilrettelegging for trimposter, skigåing og skileik på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Lorns Skjemstad flyttet til Røros sammen med familien sin i 1982. Han tok umiddelbart fatt på arbeidet med å etablere Røros tur- og løypeforening, en forening han både har ledet og hatt styreverv i. Røros tur- og løypeforening kjører omlag 10 mil med skispor i perioden før jul til etter påske.

Selve løypekjøringen utføres av ansatte, men alt av organisering rundt dette utføres som frivillig arbeid. I dette arbeidet har Lorns vært sentral. Han har skrevet søknader, fått inn kontingenter, lagt til rette for løypenettet i kommunen ved å kontakte og inngå avtaler med grunneiere og andre bruksberettigede, samt organisere arbeidet i foreningen.

Utallige Rørosinger, hyttebeboere og turister har hatt stor glede og nytte av det arbeidet som Lorns og tur- og løypeforeningen har nedlagt.

Aktiv i både foreninger og utvalg

Innenfor tur- og løypeforeningen har Lorns vært aktiv og sentral i både Aasgjerdeutvalget og turutvalget. Aasgjerdeutvalget legger til rette for skileik og skiaktiviteter i Aasgjerdet, mens turutvalget har ansvar for trimposter langs løypenettet både sommer og vinter. I tillegg har Lorns både vært leder og trener for skigruppa i Røros idrettslag.

Lorns Skjemstad har gjennom sitt frivillige arbeid lagt til rette for at utallige Rørosinger, hyttebeboere og turister har hatt glede av ski- og turaktiviteter gjennom mange år. Han har brukt tusenvis av timer både som organisator og praktisk tilrettelegger til befolkningens beste.
Kommunens frivillighetspris består av et diplom utarbeidet av Røroskunstneren Eli Wintervold, samt 15 000,- kroner.

Frivillighetsprisen i Røros kommune

Det er Formannskapet i Røros kommune som vedtar hvem som skal få Frivilighetsprisen hvert år. Prisen skal deles ut til enkeltpersoner eller lag/organisasjoner som har utført en særlig frivillig innsats og engasjement til beste for medmennesker i Røros kommune.

Nøkkelord

ANNONSE