Nea Radio

Lørdag er det hesteslipp på Elensetra

Bildet er fra et tidligere hesteslipp på Elensetra. I år slippes det ikke like mange hester på setra. Foto: Lise Marie Kaspersen Stene

Lørdag er det duket for en tradisjonsrik begivenhet på Glåmos.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Da er det det årlige unghingst- og vallakslippet på Elensetra, sier Jan Morten Sandnes.

Hesteslippet er klokken 15.00 lørdag, og da vil det også være kiosksalg med kaffe, kaker og brus. Det vil bli skiltet frem til Elensetra fra Orvos og fra riksveien på Glåmos.

– Vi håper det kommer mange og ser på. Det er fem unghingster fra forskjellige hold som ikke kjenner hverandre, og da vil det bli litt maktkamp om hvem som blir sjef. I tillegg er det en vallak med, så det kan hende han hjelper til litt og, forteller Sandnes.

I år kommer hestene fra Nerskogen, Buvika, Soknedal, Glåmos, Dalsbygda og Brekken. Til sammen er det seks hester som skal slippes.

– Men vi håper det kommer flere hester til i siste liten.

Sandnes mener dette er det attende året med hesteslipp på Elensetra på Sandneset på Glåmos. Han forteller at han driver med dette, rett og slett fordi han liker å ha dyr i marka.

– Det blir så fint i utmarka. De beiter ned og får frem igjen gamle stier. De gjør en stor og god jobb.

Hestene skal gå på setra frem til den 20. september.

Hør intervjuet med Jan Morten Sandnes her:

Lørdag er hesteslipp på Elensetra på Glåmos. Vi har tatt en prat med Jan Morten Sandnes om denne tradisjonsrike begivenheten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...