Annonse
Nea Radio

Ålen:

Lørdag åpnes Gauldalsløypa

Nå kan skuterfolket boltre seg i løypene i Ålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2022 kl 10:20

Annonse

Lørdag morgen klokken 8.00 starter sesongen i Gauldalsløypa, snøskutertraséen mellom Ålen og Tydal.

Leder i Holtålen Snøscooterklubb Hans Jørgen Holden sier at forholdene nå er såpass gode at løypa kan åpnes. Før sesongen så var målet å kunne åpne før jul, men mildvær har gjort at elver og bekker ikke har frosset til før nå.

Løypa er åpen for alle som har tillatelse til å kjøre snøskuter og som betaler enten dagskort eller sesongkort.

I fjor vinter ble Holtålen kommune med i nettportalen www.scooterlisens.no og her får man kjøpt både lisens og får mer info om kjøring i løypa.

– Her finner du kjøreregler og kart, så da skal det være ganske greit, sier Holden og legger til at startpunkt for løypa er i Renbygda - like ved det gamle meieriet i Ålen sentrum. Også ved Målåsetre - en kilometer overfor Reitan Stasjon er det muligheter å parkere bil og henger og starte skuterturen.

Kontroller

Som tidligere år vil skuterklubben foreta jevnlige kontroller av kjørerne og siden både naturoppsyn og politi hatt kontroller i løypa tidligere år, så er det ventet at disse også vil være å finne i fjellet mellom Ålen og Tydal denne vinteren.

Løypa går i et område som også er regulert for tamreinsdrift og løypa kan bli stengt i perioder i forbindelse med dette. I så fall vil alle som har kjøpt årslisens bli varslet via sms, både når løypa stenges og åpnes igjen.

– Kjøring er tillatt alle dager mellom klokken 08.00 og 23.00, sier Holden som ikke er helt sikker på status når det kommer til de tilstøtende løypene i Tydal.

Venter på klagebehandling

Vedtaket om opprettelse av Gauldalsløypa er påklaget, blant annet av Statsforvalteren i Trøndelag og saken ligger derfor til behandling hos Statsforvalteren i Nordland.

Holden frykter ikke at et vedtak der vil stenge løypa, slik daværende Fylkesmann i Trøndelag gjorde i juni 2019.

– Jeg tror ikke de kommer til å stenge løypa. Det er jo ikke ei ulovlig løype. Det blir eventuelt noen tilpasninger, kanskje på åpne og stengedatoer.

Hør intervju med Hans Jørgen Holden her:

Annonse