ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Holtålen:

Lørdag åpner e-sportrommet

Klart for gaming: Den tekniske infrastrukturen i e-sport-rommet på Kirkhusmoen i Ålen er på plass og straks klart for action. Foto: Marius Haugan Lillegjære

E-sport-rommet i Ålen ILs klubbhus på Kirkhusmoen åpnes på lørdag. Det bekrefter lederen av e-sportgruppa, Iver Ryen Hov.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Lørdag klokka 12, proklamerer en spent e-sport-leder.

Den sentrale delen av åpningen vil være et foredrag om e-sport generelt og hva e-sportgruppa i Ålen IL vil tilby. Ryen Hov oppfordrer foreldre og foresatte til å møte opp.

– Dette er en introduksjon til Ålen IL sin satsing på e-sport. Vi skal lage et opplegg til foreldrene i tillegg. Så vil vi den kommende uka åpne for påmelding for de som er interesserte i å være med.

E-sport-lederen understreker at koronareglene gjelder og vil bli hensyntatt.

Ikke hva som helst

E-sport-gruppa vil, naturlig nok, fokusere på spill det er et betydelig e-sport-marked for. Ryen Hov understreker også at man på grunn av aldersgrenser vil utelukke noen av de mest populære konkurransespillene.

– Det må være spill som er konkurransedyktige innen e-sport. Eksempelvis FIFA, Rocket League, Fortnite, osv. Vi må være varsomme med spill med for høy aldersgrense på grunn av at en stor del av aldersgruppa vi gir tilbud til er såpass lav. Så for eksempel CS (Counter Strike) blir altfor voldelig for de, forklarer han, men åpner opp for unntak.

– Hvis du er over 16 år og har godkjenning fra foresatte. Men det spørs hvor mange søkere vi får som er over 16. Jeg tipper vi får mange som er under 16, så da må vi først og fremst ta hensyn til det, understreker han.

Spillene som tilbys i første omgang er følgende:

Apex Legends, FIFA, Fortnite, League of Legends og Rocket League. Tilbudet kan endre seg etter behov/etterspørsel.

Satser friskt i hjembygda: Iver Ryen Hov, leder i e-sportgruppa til Ålen IL. Her fra e-sportdagen 2018. Foto: Eivind Von Døhl (gamer.no)

ANNONSE