Lokalt i Galleri Kulviksvingen

MALERI OG FOTO: Else Fagerheim og Anne Slind er klare for utstilling i Galleri Kulviksvingen. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

På torsdag åpner ny utstilling i Galleri Kulviksvingen

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

LOKALT
Fra tid til annen åpner Neadalen Kunstforening opp for lokale utstillere, og denne gangen er både kunstnerne og motivene i stor grad hjemmehørende i Selbu.

FOTO
Anne Slind jobber til daglig som personalrådgiver i Selbu kommune, men når hun har fri og muligheten tar hun en tur ut med kameraet. Det er sikkert mange som kjenner igjen bildene hennes fra flere av lokalavisene i regionen, for Anne er ofte representert med populære leserbilder fra nærområdet:

"Jeg har nok et øye for detaljer, og når jeg er på tur med andre blir jeg ofte hengende langt etter fordi jeg "bare" skal få tatt noen bilder nede i lyngen eller bortmed bekken. Det er så mye spennende rundt oss som det er artig å prøve å fange i linsa."

Anne har også vært fast fotograf for revylivet i Vikvarvet de siste årene, og har hatt stor glede av å få dokumentere prosessen bak produksjonene. Det er imidlertid naturbilder som har blitt med på utstillinga i Galleri Kulviksvingen.

MALERI
Else Fagerheim har aldri sluttet med å tegne og male, og har tidligere jobbet i reklamebransjen med håndtegnede plakater. Da hun fikk et malekurs hos Lise Sivertsen i bursdagsgave for to år siden, løsnet det veldig:

"Jeg maler hele tida. Eller i hvert fall så mye jeg kan. I likhet med Anne så er jeg veldig oppmerksom på det jeg omgir meg med, og liker å studere detaljer og prøve å gjengi dem på lerretet. Jeg har malt utallige kjæledyr på bestilling, og da kan du jo liksom ikke levere fra deg noe som ikke ligner. Jeg gir meg ikke før jeg er fornøyd," sier Else.

Til utstillinga i Galleri Kulviksvingen har Else tatt med seg malerier og trykk.

KUNSTFORENING MED BREDDE
Neadalen Kunstforening er et lag som drives på dugnad, og som har i oppdrag fra paraplyorganisasjonen Norske Kunstforeninger å legge til rette for utstillinger med profesjonelle, utdannede kunstnere først og fremst. Men i tillegg til å gjøre dette ønsker kunstforeninga å være noe mer for lokalsamfunnet:

"Vi ser på hele utstillingsåret under ett når vi planlegger, og ønsker å variere mellom profesjonelle kunstnere, kunststudenter som er underveis og amatører som bare elsker å eksperimentere og leke seg med visuelle uttrykk. Denne modellen er fin både for oss som driver Galleri Kulviksvingen, for ulike utstillere og for publikum," sier leder i Neadalen Kunstforening, Marthe Belsvik Stavrum.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Anbefaler «Matmakt på butikken»

Anbefaler «Matmakt på butikken»

Bibliotekar Hanna Malene Lindberg anbefaler en bok i serien «Norsk røyndom» i denne ukas bokmagasin.

Selbufesten er i rute

Selbufesten er i rute

I strålende sommersol (midt i april..) møter vi sjefen for Selbufesten som arrangeres 8. juni. - Vi er klare, sier Svend Eggen.

Nidaros Blues i gang

Nidaros Blues i gang

Den 20. utgaven av Nidaros Blues startet tirsdag.

Ny radio på DAB-nettet

Ny radio på DAB-nettet

Den kristne radiokanalen pTro har startet sendinger på DAB-nettet i Trøndelag.

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Biblotekar Oddbjørg Øiberg kommer med tips til lesestoff i påska.

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Siste nytt i Selbu/Tydal Vis flere

Fornøyd med sesongen i Gauldalsløypa

Fornøyd med sesongen i Gauldalsløypa

Atle Engan er spent på evalueringa av prøveåret.

Sykkeldag i Selbu

Sykkeldag i Selbu

Våren har kommet, og med den - sykkelen - i alle farger, størrelser og utgaver. Vi har vært på sykkeldag hos Selbusport’n.

Stor brannfare i Stjørdal og Selbu

Stor brannfare i Stjørdal og Selbu

Brannvesenet advarer nå mot ekstrem brannfare og innfører totalforbud mot bruk av åpen ild i skog, innmark og utmark i Selbu og Stjørdal. Forbudet gjelder også strandsonen.

Selbufesten er i rute

Selbufesten er i rute

I strålende sommersol (midt i april..) møter vi sjefen for Selbufesten som arrangeres 8. juni. - Vi er klare, sier Svend Eggen.

Isbading i Svenndalen

Isbading i Svenndalen

Tradisjon tro inviterte hytteforeningen rundt Svenndalstjenna på Selbustrand til isbading langfredag.

Stugudal Rundt for 38. gang

Stugudal Rundt for 38. gang

Over 800 deltager tok turen rundt Stugusjøen i det som må sies å være drømmevær i denne drømmepåsken.

Siste med #KulturVis flere

Nidaros Blues i gang

Nidaros Blues i gang

Den 20. utgaven av Nidaros Blues startet tirsdag.

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Direktesendt med Langli's

Direktesendt med Langli's

Neste onsdag kan du møte Langli's på Café Langseth i Selbu. Da blir det direktesendt plateslipp med Langli's og Sigmund Sæther.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...