Nea Radio

Lokalmatlinja åpnet

Torsdag kunne ordførerne i Røros og Holtålen erklære det nye fagtilbudet ved Røros Videregående skole for offisielt åpnet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Torsdag var det offisiell åpning av det nye studiet ”Verdiskaping i lokalmat” på Røros Videregående skole. Rørosordfører Hans Vintervold hadde fått besøk av sin kollega Jan Håvard Refsethås fra Holtålen for anledningen, og de to folkevalgte hadde fått jobben med å åpne det hele.

Kun seks elever har søkt om plass det første året.

– Litt skuffende, men kanskje ikke så uventet da dette er et helt nytt opplegg for mange. Det mener rektor ved Røros Videregående, Hilde Knutsen som sier det er plass til tre ganger så mange studenter.

Studiet er i samarbeid med Fagskolen i Trondheim og tilstede på åpninga var assisterende rektor ved nevnte skole, Jon Erling Moen og avdelingsleder leder Arne Brenden.

Hør intervju her

Faste Grøt fra Haltdalen er en av studentene ved den nye linja. Han har store forventninger til det kommende året og sier han vil bruke det han lærer til å realisere sin drøm om å starte sin egen virksomhet:

Rektor ved Røros Videregående Skole, Hilde Knutsen, var også godt fornøyd med å endelig være i gang med studiet. Det er for tiden stor byggeaktivitet på skolen områder, i forbindelse med bygging av nyskolen.

Rektoren sier at det likevel ikke vil by på problemer med tanke på plassmangel i forbindelse med at det blir flere studenter ved skolen. Lokalmatlinja vi i all vesentlighet ha samlinger på helger.

Hør intervju med Hilde Knutsen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...