Nea Radio

Drosjesaken:

Lokale sjåfører får tilbake oppdragene

John Frode Stokke er daglig leder i Selbu Drosjesentral AS. Foto: Stian Elverum

Christiania Taxi som opprinnelig hadde oppdraget med å kjøre pasientreiser har bedt seg fristilt fra avtalen, nå tar TrønderTaxi og deres lokale sjåfører på seg jobben. - For oss betyr skole- og pasientreiser 95% av omsetningen, sier John Frode Stokke i Selbu Drosesentral AS til Nea Radio.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2021 kl 16:06

I vinter la AtB ut anbud på skolekjøring og pasientreiser. Anbud ble levert inn fra flere aktører, deriblandt de lokale drosjesjåførene som har hatt dette oppdraget i alle år tidligere. Christiania Taxi kom imidlertid best ut på anbudet og fikk tilslaget på begge oppdragene.

Skolestarten kom i gang og historien om barn som sto i veikanten å ventet forgjeves på drosjene kom på rekke og rad. I dagene derpå hadde lederartikkelen i Adresseavisen overskriften. "Politikerne må lære av drosjeskandalen"

- Drosjeskandalen i Selbu, Stjørdal, Meråker og Tydal viser at kvalitet er minst like viktig som økonomi når det offentlige vurderer anbud opp mot hverandre, står det blandt annet å lese i Adresseavisen.

Drosjesjåførene er ikke overrasket

- Ingen drosjesjåfører er overrasket over skandalen som utvikler seg i Stjørdal, Meråker og Selbu. Det som overrasker er at hverken AtB eller den politiske ledelsen i Trøndelag fylke, inkludert varaordfører Tomas Iver Hallem (SP), har vært forberedt på at dette ville skje, skrev drosjesjåfør Ketil Utne til avisa denne uka.

I Mai ble altså Christiania Taxi foretrukket som selskap og vant dermed anbudet, i følge flere av drosjesjåførene som har uttalt seg: Kun basert på pris.

For Selbu Drosjesentral betydde det å miste levebrødet. For foreldre og elever som de har kjørt, var dette katstrofalt. - Vi ville gi Christiania Taxi en sjanse. Den har de fått og nå vet vi resultatet, sier daglig leder i Selbu Drosjesentral AS, John Frode Stokke til Nea Radio.

Lokaldrosjene har nå fått tilbake nødkjøring av skoleelever og fikk også i dag vite at de får tilbake pasientreisene.

Det var Selbyggen som først omtalte saken.

- Vi har opplevd denne situasjonen som tung. Det ene er nå tapet av vår omsetninge, men det aller tyngste var å se problemene dette medførte for foreldre og elever. Jo nærmere skolestart - jo verre ble det. Vi fikk tilbud fra Chrisitan Taxi om å utføre skolekjøringen for dem, men betalinga var så dårlig at vi kunne ikke forsvare å skulle gjøre jobben for den lave prisen vi ble tilbudt, sier Stokke.

Uten pasientreisene hadde bygda kanskje mistet drosjetilbudet helt

- Jeg vil berømme ordførerne i Selbu og Tydal som også har vært i kontakt med skolene som alle nå har stått på for å finne ei løsning. For å drive en lokal taxi på landsbygda i dag må vi ha pasient og skolekjøring for å kunne ha økonomi nok til å tilby drosjetjenester, sier Stokke.

Til Selbyggen uttaler Petter Eggen i Eggens Taxi i Tydal at pasientreisene utgjør 95% av omsetningen, - – Dette er kjempe, så her er det stor glede for tiden, jubler en strålende fornøyd Petter Eggen til avisa.

Hva skjer framover?

Skolekjøringen som lokaltaxiene nå har fått varer i 14 dager, mens pasientreisene fortsatt ligger hos lokaldrosjene.

Hør mer i Nea Radio.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...