ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Matfestival på Torgkvartalet:

- Lokal mat må fram i lyset

Matfestival på Torgkvartalet i Stjørdal. Foto: Karin Jegtvik

Fredag og Lørdag er det Matfestival på Torgkvartalet i Stjørdal. Nea Radio sender direkte lørdag formiddag fra klokka 10.00.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2022 kl 20:29

ANNONSE
Annonse

Det blir grilling, smaksprøver, lokal mat, konkurranser og premier når Torgkvartalet i Stjørdal inviterer til Matfestival fredag og lørdag. Nea Radio er også til stede for å sende direkte.

Ni forskjellige boder

Det er Coop som arrangerer matfestivalen, og Frank Solli, som er butikksjef ved Coop Mega Torgkvartalet, forteller at det er viktig å la trønderske matprodusenter og leverandører få et sted å vise seg fram.

- Trøndelag er Europas matfat og da er det lokale matprodusenter og leverandører som må fram i lyset. På Torgkvartalet finner du ni forskjellige boder med produkter av gode, trønderske råvarer.

Matprodusentene som er til stede er:

Eidum Gårdsbakeri fra Stjørdal
Klæbu Håndverksbakeri
Lykkemat fra Selbu
Mikkelhaug fra Levanger
Fiskerfruens Hjemmelagde fra Gjølme
Garnviks Røkeri fra Frøya
Gangstad Gårdsysteri fra Inderøy
Inderøy Slakteri
Surf Kombucha
Røros Bryggeri
Røros Kjøtt
Rørosbakeren
Solsiden Honning

Flere matfestivaler på gang

Kjetil Kvanteig, også i Coop, er enig i at lokale produsenter bør få oppmerksomhet, og sier de har planer om å arrangere flere matfestivaler i Trøndelag i sommer.

- Lokalmat er populært, og det er stadig viktigere å ta vare på råvarene som finnes i Trøndelag. Vi samarbeider med over 150 produsenter i Midt-Norge, og har mye på gang, sier Kvanteig.

- I tillegg til denne i Stjørdal vil vi arrangere matfestivaler i Verdal, Namsos, Røros, City Syd og og City Lade, og vi er også til stede på Trøndersk Matfestival i Trondheim.

I tillegg er det viktig å ta vare på arbeidsplassene.

- Mange sliter, så vi må synliggjøre dem, sier Kvanteig.

- Lokal og norskprodusert mat er noe vi må satse på. Vi må ikke asfaltere igjen alle steder det er mulig å ha en åker, sier Solli.

Nøkkelord

ANNONSE