Nea Radio

Livsvernprisen til Birgit

LIVSVERNPRIS: NM-gull til Birgit Skarstein i Meråker. Livsvernpris i Oslo mandag. (Arkivfoto) Foto: Andreas Reitan

Birgit Skarstein fikk mandag Livsvernprisen 2019 for sitt arbeid med å styrke posisjonen til mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Livsvernprisen 2019 ble mandag delt ut til idrettsutøver Birgit Skarstein.

Det var kulturminister Trine Skei Grande som delte ut prisen og omtalte prisvinneren som et stort forbilde for både seg selv og andre.

– Birgit har en kapasitet som få andre, og vi trenger at du hjelper oss til å bli bedre. Du har selv snakket om hvor viktig idretten ble for deg etter ulykka. Vi må fortsette å jobbe videre for at paraidretten blir en mulighet for alle. Det skylder vi deg, Birgit, sa kulturministeren.

– For en utrolig flott pris! Den handler ikke om dine prestasjoner, men om hvem du er og hvilke verdier vi skal stå for som samfunn, sa Birgit Skarstein etter å ha mottatt Menneskeverds Livsvernpris 2019 for sitt arbeid med å styrke posisjonen til mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Heder fra flere

Flere kjente samfunns- og idrettsprofiler deltok under prisutdelingen for å hedre Skarstein, skriver Menneskeverd.no på sin nettside.

– Du sier at det går an å bli både det ene og det andre uten bein. Det er ikke bare noe du sier, men du viser det i praksis, sa tidligere leder for Norges kvinnelandslag i håndball, Marit Breivik. Kristin Skogen Lund fortalte om hvordan hun ble kjent med Birgit da hun skulle være ledsageren hennes ved et idrettsarrangement, men hvordan det var Birgit som endte opp med å rase ifra henne.

– Når man har en annerledeshet, så må man gjøre den annerledesheten til en styrke istedenfor en svakhet. Ingen er et bedre eksempel på dette enn deg, sa hun.

Cato Zahl Pedersen formidlet også en rørende hilsen til prisvinneren. – Paraidretten trenger forbilder som deg. Du lever så til de grader ut de verdiene vi står for.

Gerhard Heiberg fortalte blant annet om hvordan para-idretten gjorde et uutslettelig inntrykk på ham som sjef for både de olympiske og de paralympiske leker på Lillehammer i 1994, og hedret prisvinneren for sitt mot, sin styrke og sin utholdenhet. Det ble også video-formidlet hilsener fra NATO-sjef Jens Stoltenberg, Marit Bjørgen og Therese Johaug.

Les mer på Mennskeverd sin nettside her:
https://www.menneskeverd.no/2019/01/07/birgit-skarstein-mottar-livsvernprisen-2019/

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...