Nea Radio

Gauldalsløypa:

– Liten sjanse for åpning i jula

Snømangel gjør at åpning av snøskutertraséen mellom Ålen og Tydal, lar vente på seg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.12.2020 kl 00:12

17. desember vedtok kommunestyret i Holtålen enstemmig at Gauldalsløypa kan holdes åpen i tidsrommet 1. desember til 25. april. Det skal i samråd med reindriftsnæringa lages rutiner for gjennomføring av nødvendig stenging av løypenettet.

Dette betyr i praksis at løypa kan åpnes i dag - om det hadde vært forhold til det.

– Vi venter på snø, sier leder i Holtålen Snøscooterklubb Hans Jørgen Holden. Han har selv saumfart deler av traséen i dag, 3. juledag, og konstaterer at det ennå ikke er forhold som gjør det sikkert nok å åpne løypa.

Han sier værmeldingene fremover ikke ser ut til å være av det positive slaget for den som venter på snøfall.

Nabokommunen i øst har ikke åpnet

Heller ikke Tydal har åpnet sine løyper for sesongen, og Holden sier han ser for seg at traséene i de to kommunene kan åpne nogenlunde samtidig. Han vil ta kontakt med nabokommunen for å se om dette kan la seg gjøre.

Bredere løyper

Forberedelsene til sesongen ble startet allerede tidlig i høst, med rydding av traséen fra Flya og opp mot Rensjøen. Her er løypa gjort bredere ved at småskog og kratt er fjernet.

– Dette ble gjort uavhengig av om kommunestyret ville si ja eller nei til Gauldalsløypa, sier Holden.

Han melder om stort engasjement for løypa og mange henvendelser rundt åpning. Også dialogen mellom Holtålen Turforening og skuterklubben er svært god.

Hans Jørgen Holden sier at man satser på å åpne så fort forholdene tillater det, men at det også gjenstår en del formelle ting, som betalingssystemer og kontrollopplegg, som også må være i orden før snora klippes.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...