Nea Radio

Lister seg ut av Værnesregionen?

Værnesregionen DMS Foto: Værnesregionen

Kommunestyret i Selbu vurderer å forlate deler av Værnesregion-samarbeidet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kommunestyret i Selbu vedtok mandag kveld enstemmig å vurdere samarbeidet i Værnesregionen innafor tre av elleve tjenesteområder. Og bare innafor tre. I alle fall foreløpig.

Likevel er det ingen tvil om at kritikken mot deler av samarbeidet i Værnesregioen nå tydelig kommer til overflaten.
Kommunestyret i Selbu bestilte en analyse for lettere å se hvor avhengig kommunen var av det regionale samarbeidet.

Et enstemmig kommunestyre

Mandag ble konsekvensene av rapporten diskutert i kommunestyret.

- Distriktsmedisinsk senter, forvaltningskontoret og barnevernstjenesten er områder vi mener å kunne håndtere godt på egen hånd, sier ordfører Ole Morten Balstad:

Hør intervju med ordfører Ole Morten Balstad etter mandagens kommunestyremøte i Selbu

Anne Kathrine Slungård er rådmann i vertskommunen for Værnesregion-samarbeidet, Stjørdal. Hun var invitert til å orientere om status for samarbeidet i Værnesregionen for de folkevalgte i Selbu.

Slungård frykter ikke et “Brexit Selbu”:

Rådmann Anne Kathrine Slungård i vertskommunen Stjørdal frykter ingen "Selbu-Brexit"

Tre tjenesteområder vurderes videre

Her er forslaget Arnstein Trøite (SV) la fram på vegne av Ap, SV og Felleslista:

1. Kommunestyret ber rådmannen legge frem en sak om Selbu kommune i egen regi, eventuelt i samarbeid med andre, på en god måte kan utføre de tjenestene som i dag utføres av Distriktsmedisinsk senter, DMS Værnesregionen. Dette må sees i sammenheng med antall ledige senger og kapasitet ved Selbu sykehjem, samt om dette gir en mulighet til å bygge en bredere kompetanse i egen organisasjon.

2. Kommunestyret ber rådmannen legge frem en sak om Selbu kommune i egen regi, eventuelt i samarbeid med andre, på en god måte kan utføre de tjenestene som i dag utføres av forvaltningskontoret i Værnesregionen.

3. Kommunestyret ber rådmannen legge frem en grundig vurdering om mulige alternativer for barnevernstjenesten i Værnesregionen, dette i egen regi eller sammen med andre. Tilstedeværelse og nærhet til brukere og institusjoner, samt forebyggende aktivitet, er for kommunestyret viktige elementer i en slik vurdering.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...