Nea Radio

Lisensfelling av jerv startet

LISENSFELLING: Jerv felt under lisensfelling 2015. Foto: Terje Borgos, Statens Naturoppsyn

Den 10. september startet lisensfellingen av jerv, og Klima- og miljødepartementet har ferdigbehandlet klager på vedtak i seks rovviltregioner. For landet som helhet kan inntil 101 jerv felles, og av disse inntil 63 jervetisper.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

̶ Vi har nå ferdigbehandlet klagene på lisensfellingskvotene og jeg er tilfreds med den samlede kvoten for uttak. Det er mitt håp at årets lisensfelling er effektiv slik at behovet for ekstraordinære uttak til våren reduseres til et minimum, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Lisensfellingsperioden for jerv er fra 10. september 2018 til 15. februar 2019.

Enkelte endringer i vedtakene

I fire regioner er rovviltnemndenes kvotevedtak opprettholdt, mens departementet har foretatt endringer i kvotene eller lisensfellingsområdet i region 5 (Hedmark) og region 8 (Finnmark, Troms og en del av Nordland).

Kvotene som er satt

Jervetisper* Total kvote (inkludert tilleggskvote)

Region 1 8 8
Region 2 2 2
Region 3 3 8
Region 4 0 0
Region 5 16 16
Region 6 8 21
Region 7 8 16
Region 8 18 30
Sum 63 101

  • Antall jervetisper som kan felles av total kvote.

Rovviltnemnda i region 1 (Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Vest-Agder) har fattet vedtak om en kvote på 8 jerv.

Rovviltnemnda i region 2 sitt vedtak om kvote for lisensfelling av jerv er ikke påklaget. Region 2 har en kvote på 2 jerv.

Rovviltnemnda i region 3 (Oppland) har fattet vedtak om en kvote på 8 jerv, inkludert en tilleggskvote på 2 jerv. Det kan maksimalt felles 3 jervetisper i regionen.

Rovviltnemnda i region 4 har ikke vedtatt kvote for lisensfelling av jerv.

Rovviltnemnda i region 5 (Hedmark) har fattet vedtak om en kvote på 16 jerv.

Rovviltnemnda i region 6 (Trøndelag) har en kvote på 21 jerv, inkludert en tilleggskvote på 5 jerv. Av denne kvoten kan det maksimalt felles 8 jervetisper.

Rovviltnemnda i region 7 (Nordland) er kvoten satt til 16 jerv, hvorav 8 kan være jervetisper.

Rovviltnemnda i region 8 (Finnmark, Troms og samarbeidsområdet med Nordland) har en samlet kvote på 30 jerv, hvorav 18 av disse kan være jervetisper.

Samtlige vedtak er registrert i Miljøvedtaksregisteret.

JERVSPOR: Alltid spennende å finne jervspor! Foto: Lars Reitan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...