ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Røros:

Lisbet på Jarnfjeld ble en stor suksess

«Hun frøs. Bjørn Hallvarsa satt svart og stygg i den lyse vår. Hennes sinn samlet seg mer og mer mot ham. Han måtte ut av dagene hennes. - - - Hun ville leve ensom og eie dagen for sig selv». Lisbet Jarnfjeld spilles av Ellen Birgitte Winther. Bjørn Hallvarsa av Cato Skimten Storengen. Foto: Monica Hägglund Langen

Forestillingen "Lisbet på Jarnfjeld" ble sist helg fremført i gruveruinene på Christianus Sextus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.08.2021 kl 18:14

ANNONSE
Annonse

Søndag fikk 200 publikummere oppleve forestillingen om det mørke trekantdramaet "Lisbet på Jarnfjeld". Totalt i løpet av helga har 500 personer fått med seg spelet.

Dette var niende gang publikum fikk opplve Falkbergets forfatterskap i gruveruinene på Christianus Sextus, og denne gang var det altså gjennombruddsromanen til Falkbergets som ble presentert.

En minneverdig forestilling, hvor Charlotte Frogner gjorde en strålende debut som regissør. "Vi er privilegerte som får være her i kveld og får møte dette stykket", sa Henrik Syse i prologen, skriver prosjektleder og leder i Falkbergetringen, Kirsti Sæter, til Nea Radio.

Saken fortsetter under bildegalleriet

Urovekkende roman

Johan Falkberget (1879-1967) var en norsk forfatter, politiker, jorunalist og gårdbruker, som vokste opp på gården Falkberget ved Rugelsjøen på Røros. Fjellets dikter skrev i 1915 den urovekkende romanen "Lisbet på Jarnfjeld", hvor 1800-tallets gudstro og moralforståelse preger et det urovekkende hendelsesforløpet med Lisbet i hovedrollen. I likhet med mange andre av Falkbergets verk, står kjærligheten som en livgivende kraft sentralt i romanen.

Hør intervjuet med prosjektleder og leder i Falkbergetringen, Kirsti Sæter, i lydfilen under.

ANNONSE