Annonse
Nea Radio

Starter i dag:

Line Lund Fjellvær er ny avdelingsdirektør i klima- og miljøavdelingen

Den nye klima- og miljødirektøren møtte blant annet Nina Myhr fra Skatval under sin besøksrunde på Statens hus i Steinkjer i formiddag. Foto: Robert Morberg /Statsforvalteren i Trøndelag

I dag har Line Lund Fjellvær fra Stjørdal sin første arbeidsdag som avdelingsdirektør i klima- og miljøavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Lund Fjellvær har en variert og spennende bakgrunn. Hun har blant annet erfaring fra organisasjonslivet, offentlig forvaltning, en forskningsinstitusjon og bransjeorganisasjon for vannkraft. Hun er bosatt på Stjørdal, og kommer nå fra en stilling som seksjonsleder i Miljødirektoratet.

– Jeg har stor tro på fokuset bærekraftsmålene har på samhandling og samordning. Så når jeg en gang i fremtiden skal se tilbake i tid, er håpet at jeg har bidratt til enda bedre samhandling på tvers i embetet og fått bidratt i det gode samarbeidet med kommunene. En av de tingene jeg har jobbet med i det siste er synergier mellom miljø og jordbruk. Jeg er veldig nysgjerrig på samhandlingen regionalt mellom landbruk, reindrift og oss og det er et arbeid jeg ser veldig frem til, sier den nye direktøren.

I dag ble hun tatt vel imot av sine nye kolleger på sin første kontordag hos Statsforvalteren. Her har hun allerede rukket en kort hilserunde.

Hva er den store klima- og miljøutfordringen i Trøndelag, slik du ser det?

– Det var et godt spørsmål. Jeg vil kanskje si at det er knyttet til arealutfordringer. Jeg har en tanke om at vi må løfte areal opp, for vi mennesker bruker for mye av natur, svarer hun.

På hvilken måte bruker vi for mye natur?

– Det handler om at det moderne mennesket bygger ned natur. Kanskje bør vi se på om vi kan bruke de samlede arealene mer effektivt, sånn at vi ikke stadig «spiser» mer natur, sier Lund Fjellvær.

I tillegg til master i organisasjon og relasjonsledelse, har Lund Fjellvær tatt lærerutdanning ved Nottingham Trent University.

Fjellvær overtok som klima- og miljødirektør i dag 1. oktober, etter at tidligere direktør Bjørnar Wiseth nå har gått av med pensjon.

Nøkkelord

Annonse