Nea Radio

Linda har fått VM-billett

Linda Cathrine Herud skal til VM. Her poserer hun sammen med samboer Lars Erik Amundsen. Foto: Per Magne Moan

Reiser til Canada i slutten av august for å representere de norske fargene i VM 3D Bueskyting.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2019 kl 01:08

Det er ikke mer en drøyt to og et halv år siden Linda Cathrine Herud spente en bue for aller første gang - og ble hekta.

I fjor sommer ble hun tatt ut på landslaget, noe som resulterte i en 10. plass i EM.

3D

Denne uken kom beskjeden om at den røde, hvite og blå trøya fremdeles var hennes - noe som i klartekst betyr at hun er klar for VM, som arrangeres i Canada i september.

Til daglig representerer hun den lokale bueskyttergruppa i idrettslaget H.E.G i Røros og hun konkurrerer i en gren som heter 3D. Dette går ut på at man går ei løype i terrenget og skyter på figurer av dyr.

Også samboer Lars Erik Amundsen er hektet på buesporten og han har tidligere, på Nea Radio, skrytt av Linda, som han mener er et naturtalent innenfor bueskyting.

– Hele miljøet sier at hun er et eksempel til etterfølgelse når det gjelder teknikk og det er vel et spørsmål om tid før det kommer en stilstudie av frøken Herud, sier han.

Gleder seg

– Dette blir spennende, sier Linda til Nea Radio, like etter at hun fikk beskjed om landslagsplassen.

Oppkjøringa til VM kunne vært bedre, ettersom hun slet av et leddbånd i kneet sist vinter. Men hun sier skaden nå er i ferd med å heles.

– Jag har ikke lyst til å reise og bare være der, Jeg har lyst til å gjøre det beste jeg kan, sier hun på spørsmål om ambisjonene for mesterskapet

Hør intervju med Linda her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...