Nea Radio

– Likelønn nå!

Christian Elgaaen har sammen med Hanne Hauge og Marianna Moseng Breigutu skrevet et leserinnlegg om likelønn, i anledning likelønnsaksjonen 24. oktober.

SV vil ha et krafttak for likelønn i Norge, skriver Røros SV i et leserinnlegg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

24. oktober 2016 gikk islandske kvinner fra arbeidet klokka 14.38. Årsaken til dette var at klokkeslettet representerer lønnsforskjellen mellom kvinner og menn dersom man jobber 9–17. Det samme lønnsgapet finner vi også i Norge.

Dersom vi antar at alle jobbet heltid i 2017, tjente norske kvinner 87 % av det menn tjente. Dette betyr at kvinner jobber gratis ut året fra begynnelsen av november. Lønnsforskjellene er størst for heltidsansatte og de med høyere utdanning.

SV vil ha et krafttak for likelønn i Norge. Endringen går altfor sakte og vi krever handling. SV jobber for heltid i stedet for deltid, faste ansettelser og høyere organiseringsgrad. Å endre omfattende og systematiske skjevheter er et kollektivt ansvar.

Vi trenger et krafttak for kvinnelønn og likestilling. Vi vil ha en lønnspolitikk som bygger på prinsippet om lik status og lik lønn, for arbeid av lik verdi. Vi har ikke reell likestilling før vi har økonomisk likestilling.

Derfor støtter SV Likelønnsaksjonen den 24. oktober, og denne dagen fremmer SV et likelønnsforslag i Stortinget som skal bidra til å utjevne lønnsforskjellene som finnes internt i samme virksomhet og mellom kvinne- og mannsdominerte yrker i offentlig og privat sektor.

Hanne Hauge, Marianne Moseng Breigutu og Christian Elgaaen
Røros SV

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...