ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Oslo/Ålen:

Light After Dark slipper debutalbum

Foto: Jeppe Andersen

Tre ålbygger i eksil gir ut debutalbum

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sist fredag ble Light After Darks debutalbum Fabled Foreign Scenes, sluppet.

Bandet består av brødrene og eksil-ålbyggene David, Richard og Anthony Smith.

De bodde i Ålen i barne- og ungdomsårene etter å ha flyttet fra Liverpool. Anthony var også aktiv i musikkmiljøet på Røros, bl.a. i Røros Storband og Bergstaden Teaterlag. Nå bor alle tre i Oslo, og har jobbet med debutalbumet de siste årene.

"- Alltid" laget musikk

- Vi har skrevet låter og spilt sammen så lenge vi kan huske. De første låtene ble til i kjelleren i huset i Ålen, men det er først nå vi samler både gammelt og nyere materiale i en egen utgivelse, sier Anthony Smith.

I løpet av 2020 og 2021 har bandet sluppet flere singler, og nå er albumet Fabled Foreign Scenes klart.

- Vi har valgt å bruke god tid på albumet. Siden vi er i familie vil bandet alltid finnes på et vis, så vi hadde ingen hast, sier han.

Musikken kan betegnes som akustisk pop og enkelte vil kanskje høre at bandet har en fot i singer-songwriter-tradisjonen, med vakre melodier og vokalharmonier som kjernen i uttrykket, samtidig som pop- og rock-inspirasjonen er til stede.

Konsert

- Vi håper at lytterne vil oppleve den gode og varme stemningen i musikken, både på albumet og live. Vi trenger lys og varme – light after dark. I førsteomgang feires albumutgivelsen med konsert i Oslo 9. november, og vi legger selvfølgelig turen innom Røros og fjellregionen så snart det lar seg gjøre, sier Anthony.

Hør radiointervju med Anthony Smith her:

ANNONSE