Nea Radio

Nea Radio

Ligger an til sprekk på fire millioner

– Prognosen for merforbruket for 2017 er i overkant av fire millioner kroner for Røros kommune, viser siste tertialrapport som rådmann Bernt Tennstrand legger fram for formannskapet. Foto: Nils Kåre Nesvold

Tertialrapporten for Røros kommune for andre tertial viser at kommunen går på en økonomisk sprekk i år på mer enn fire millioner kroner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2017 kl 18:00

– Prognosen for merforbruket for 2017 er i overkant av fire millioner kroner. Bokført merforbruk i andre kvartal er 1,6 millioner kroner før finans, men årsprognose inklusive gjenåpning i Gjøsvika viser et merforbruk på rundt seks millioner før finans og skatt/ramme. Prognose for dette området er et mindreforbruk på rundt to millioner for året, skriver rådmannen i saksutredningen.

Det betyr ikke at kommunen går med underskudd, men at avsetningen til disposisjonsfond blir mindre enn budsjettert. Budsjettert avsetning til disposisjonsfond for hele året er på rundt 6,5 millioner kroner.

Innskjerper krav om kutt i drifta

For i størst mulig grad redusere budsjettavvik vil rådmannen ytterligere innskjerpe krav om kutt i driftskostnader for virksomhetene som har negative budsjettavvik. Rådmannen vil be om fremleggelse av lister over tiltak som raskt kan gi rask kostnadsreduserende effekt.

– Det største avviket kommer som tidligere varslet i 1. tertial fra Gjøsvika sykehjem. Her jobbes det allerede godt for å redusere avvik, og virksomheten vil ikke kunne forventes å kutte kostnader ytterligere uten å gjennomføre den vedtatte stengningen av en avdeling, skriver rådmannen i saksutredningen.

Krevende å holde styringsfart

– Kommuneregnskapet for 2016 ble avlagt med godt resultat. Resultatet er grunnet stram økonomistyring og gode ekstrainntekter fra høy skatteinngang og bosetting av flyktninger. I sum medførte det gode resultatet at Røros fra sommeren 2017 ikke lenger er en ROBEK-kommune. Den samme økonomistyringen har vi tatt med oss inn i 2017 også, vel vitende om at det vil være svært krevende å holde styringsfart som utmeldt Robek-kommune i dagens utfordringsbilde både med tanke på kommunens oppgaver og inntekter.

Røros formannskap behandler tertialrapporten torsdag i neste uke.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...