Nea Radio

Lever du med vold?

Foto: Guro Angell Gimse

I dag er det FNs internasjonale dag for bekjempelse av vold mot kvinner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Er du en blant 150 000 som hvert år opplever vold, trakassering og overgrep fra en som står deg nær? Har du tenkt at du kanskje fikk som fortjent og at du må skjule blåmerkene eller passe på å aldri nevne for noen at han i går skjelte deg ut og fortalte deg at du var både tjukk, udelikat og vanskelig å bli glad i. Er du en av mange som klandrer deg selv, og skammer deg over at dette skjer? Da er du ikke alene, og det er hjelp å få.

Ingen har rett til å krenke deg og din kropp gjennom fysisk eller psykisk mishandling. Mistenkeliggjøring og gjentagende ydmykende og nedlatende kommentarer i parforholdet er tegn på psykisk mishandling.

Av ulike grunner kan du komme til å tro at det er din skyld og at du fortjener hvert et ukvemsord og hvert slag. Men sånn er det ikke. Psykisk og fysisk vold er aldri selvforskyldt. Ingen skal leve med vold.

Har du barn så har du et ekstra ansvar for å si fra. Å være vitne til vold er like skadelig som å være direkte utsatt. Du tror kanskje at barnet ikke får dette med seg? Et barn tar skade av å overhøre det som skjer fra soverommet sitt. Han kan også føle seg svært utrygg over den generelle atmosfæren som råder i hjemmet og blir ikke skjermet. Barnet tar skade, du må aldri tro noe annet.

I dag er FNs dag for avskaffelse av vold og overgrep mot kvinner. De neste dagene foregår en stor landsomfattende kampanje om at volden mot kvinner må stanses. Kanskje den neste uken er en gyllen anledning for deg til å søke hjelp?

Slå opp på dinveiut.no eller ring vold- og overgrepslinjen 116 006 for en uforpliktende samtale. Kanskje blir dette det første lille skrittet du tar for et liv i frihet.

Mvh.
Guro Angell Gimse
Stortingsrepresentant, leder av Høyres kvinneforum og tidligere familievoldskoordinator i politiet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...