ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Stjørdal:

Letter på karanteneregler

Letter: Stjørdal kommune letter litt på karantenereglene. Fra i dag skal du følge nasjonale retningslinjer. Foto: Henrik Einangshaug

God utvikling av smittesituasjonen fører til endring av karantenereglene i Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Stjørdal kommune mener at de nå har oversikt over smittesituasjonen i forbindelse med oppblomstringen som rammet flere skoler og en barnehage for en drøy uke siden.

– Vi føler oss trygge på at det ikke er smitte mellom barn, men at det har dreid seg om smitte fra voksne til barn, heter det i en pressemelding fra kommunen, signert kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen og etatsjef Oppvekst Ann Kristin Geving.

– Det er fortsatt enkelte tilfeller av smitte blant skolebarn, men ingen ting tyder på at videre smitte har skjedd i skolene. Vi har bedre kontroll på situasjonen nå. Kommuneoverlegen ser derfor ikke lenger behov for like strenge regler.

Hovedbudskapet nå er at hvis en i familien er i karantene eller forkjølet med negativ koronatest, trenger ikke resten av familien å holde seg unna skole og barnehage. Dette gjelder fra og med nå.

– Nå kan alle forholde seg til de nasjonale retningslinjene for karantene. Alle som kjenner symptomer som forkjølelse, hoste, tungpust, hodepine eller feber, bes fortsatt bestille test på vanlig måte gjennom kommunens hjemmeside.

Kommunen registrerte trer nye positive tester fredag.

Nøkkelord

ANNONSE