Annonse
Nea Radio

Snøskred i Vassfjellet:

Savnet jeger funnet død

Leteaksjon førte til skred: Flere skred har gått i Vassfjellet, utløst av en leteaksjon hvor nødetatene leter etter en savnet jeger. Foto: Marit Manfredsdotter

Det er den savnede jegeren som er funnet omkommet i et 100 meter bredt skred på Vassfjellet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.01.2021 kl 18:37

Annonse

Denne saken ble endret av Nea Radio 28. januar. I den første utgaven av artikkelen ble det skrevet at skredet ble utløst av leteaksjonen. Dette stemmer ikke, og vi presiserer at skredet som mannen ble funnet i hadde gått da leteaksjonen startet.

Det bekrefter Rune Brandmo, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen, like før midnatt.

- Luftambulansen melder at skredet som tok jegeren er 80 til 100 meter bredt. Mannen ble funnet klokken 22.16 av en av politiets lavinehunder, sier Brandmo til avisa.

Det er en mann i 40-årene fra Melhus kommune som er omkommet i snøskredet.

Familien til den omkomne er varslet.

I forbindelse med leteaksjonen utløste letemannskapene selv et skred i området. Det var ikke skredet som mannen ble tatt av forteller aksjonsleder i Trondheim Røde Kors, Jan Karlsen til NRK.

–Det ble utløst et kontrollert skred av letemannskapene. Vi er trent til å bevege oss i slike terreng. Vi som var på stedet vurderte det som trygt å gå inn i skredområdet, sier Karlsen til NRK.

Det var klokken 19.45 at politiet meldte på Twitter at de hadde igangsatt en leteaksjon, etter at en jeger ble savnet av sin familie ved 15-16tiden. Både frivillige, politihunder og et helikopter fra Norsk Luftambulanse ble satt inn i søket.

Nøkkelord