Nea Radio

Snøskred i Vassfjellet:

Savnet jeger funnet død

Leteaksjon førte til skred: Flere skred har gått i Vassfjellet, utløst av en leteaksjon hvor nødetatene leter etter en savnet jeger. Foto: Marit Manfredsdotter

Det er den savnede jegeren som er funnet omkommet i et 100 meter bredt skred på Vassfjellet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.01.2021 kl 18:37

Denne saken ble endret av Nea Radio 28. januar. I den første utgaven av artikkelen ble det skrevet at skredet ble utløst av leteaksjonen. Dette stemmer ikke, og vi presiserer at skredet som mannen ble funnet i hadde gått da leteaksjonen startet.

Det bekrefter Rune Brandmo, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen, like før midnatt.

- Luftambulansen melder at skredet som tok jegeren er 80 til 100 meter bredt. Mannen ble funnet klokken 22.16 av en av politiets lavinehunder, sier Brandmo til avisa.

Det er en mann i 40-årene fra Melhus kommune som er omkommet i snøskredet.

Familien til den omkomne er varslet.

I forbindelse med leteaksjonen utløste letemannskapene selv et skred i området. Det var ikke skredet som mannen ble tatt av forteller aksjonsleder i Trondheim Røde Kors, Jan Karlsen til NRK.

–Det ble utløst et kontrollert skred av letemannskapene. Vi er trent til å bevege oss i slike terreng. Vi som var på stedet vurderte det som trygt å gå inn i skredområdet, sier Karlsen til NRK.

Det var klokken 19.45 at politiet meldte på Twitter at de hadde igangsatt en leteaksjon, etter at en jeger ble savnet av sin familie ved 15-16tiden. Både frivillige, politihunder og et helikopter fra Norsk Luftambulanse ble satt inn i søket.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...