Annonse
Nea Radio

Selbu:

Leter med store styrker etter savnet jeger

Leteaksjon i Selbu Foto: Eva Ersfjord, NRK Trøndelag

OPPDATERT: Store styrker er satt inn i søket etter den savnede jegeren i 70-årene. Mannen kom bort da han skal ha gått fra Heståsen og til Schultzhytta torsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2020 kl 11:04

Annonse

- Vi har stor tro på at vi skal finne mannen. Han er kledd for tur, men ikke overnatting, forteller operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag Politidistrikt til Nea Radio klokken 08.20 fredag.

Søket etter mannen har pågått hele natten. Kun redningshelikopteret har tatt en pause for vedlikehold, men ventes å være tilbake i løpet av kort tid.

Hun forteller videre at Sivilforsvaret stiller med lys, varme og telt. I tillegg kommer Heimevernet med 30 personer. Dette er i tillegg til de frivillige fra Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors som ble satt inn i søket torsdag kveld.

Savnet siden torsdag

Det var like etter klokken 23 torsdag kveld at Politiet i Trøndelag meldte om leteaksjonen på Twitter.

Jegeren skal være i 70-årene, og ble meldt savnet klokken 21.17 torsdag kveld, da han ikke kom frem til Schultzhytta hvor han hadde bestilt rom for natten. Jegeren skal ha gått fra Heståsen, med Schultzhytta som mål for kvelden.

- Vi har nå satt inn flere politienheter for å kjøre til området hvor bilen hans kan være parkert, slik at vi kan finne denne, sa operasjonsleder Stig Roger Olsen i politiet til Nea Radio klokken 23.17.

Klokken 23.53 sa Olsen til Adresseavisen at mannens bil er funnet ved Heståsen i Selbu, og at de vil opprette et kommandosted der.

- Det vil bli iverksatt en leteaksjon fra bilen og mot Schultzhytta, sa han.

Det pågår nå en omfattende leteaksjon i Selbu, etter en jeger i 70-årene som ikke har kommet frem til Schultzhytta Foto: Eva Ersfjord, NRK Trøndelag

Store ressurser

Det er satt inn store ressurser i søkene etter mannen. Både Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors er på tur til området. I tillegg er et Sea King redningshelikopter på tur fra Ørlandet.

- Om rypejegere er ute i området, er det fint at de vet at vi leter etter en mann i området slik at de kan holde øynene åpne, avslutter operasjonslederen.

Schultzhytta er landets minste betjente turisthytte, og ligger i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark.

Nøkkelord