Nea Radio

Selbu:

Leter med store styrker etter savnet jeger

Leteaksjon i Selbu Foto: Eva Ersfjord, NRK Trøndelag

OPPDATERT: Store styrker er satt inn i søket etter den savnede jegeren i 70-årene. Mannen kom bort da han skal ha gått fra Heståsen og til Schultzhytta torsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2020 kl 11:04

- Vi har stor tro på at vi skal finne mannen. Han er kledd for tur, men ikke overnatting, forteller operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag Politidistrikt til Nea Radio klokken 08.20 fredag.

Søket etter mannen har pågått hele natten. Kun redningshelikopteret har tatt en pause for vedlikehold, men ventes å være tilbake i løpet av kort tid.

Hun forteller videre at Sivilforsvaret stiller med lys, varme og telt. I tillegg kommer Heimevernet med 30 personer. Dette er i tillegg til de frivillige fra Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors som ble satt inn i søket torsdag kveld.

Savnet siden torsdag

Det var like etter klokken 23 torsdag kveld at Politiet i Trøndelag meldte om leteaksjonen på Twitter.

Jegeren skal være i 70-årene, og ble meldt savnet klokken 21.17 torsdag kveld, da han ikke kom frem til Schultzhytta hvor han hadde bestilt rom for natten. Jegeren skal ha gått fra Heståsen, med Schultzhytta som mål for kvelden.

- Vi har nå satt inn flere politienheter for å kjøre til området hvor bilen hans kan være parkert, slik at vi kan finne denne, sa operasjonsleder Stig Roger Olsen i politiet til Nea Radio klokken 23.17.

Klokken 23.53 sa Olsen til Adresseavisen at mannens bil er funnet ved Heståsen i Selbu, og at de vil opprette et kommandosted der.

- Det vil bli iverksatt en leteaksjon fra bilen og mot Schultzhytta, sa han.

Det pågår nå en omfattende leteaksjon i Selbu, etter en jeger i 70-årene som ikke har kommet frem til Schultzhytta Foto: Eva Ersfjord, NRK Trøndelag

Store ressurser

Det er satt inn store ressurser i søkene etter mannen. Både Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors er på tur til området. I tillegg er et Sea King redningshelikopter på tur fra Ørlandet.

- Om rypejegere er ute i området, er det fint at de vet at vi leter etter en mann i området slik at de kan holde øynene åpne, avslutter operasjonslederen.

Schultzhytta er landets minste betjente turisthytte, og ligger i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...