Nea Radio

Leserinnlegg: 4H fylkesleir for 600 ungdommer kan bli avlyst

Illustrasjonsfoto fra Trøndersk teltleir på 4Hs landsleir i Rogaland. Foto: Merete Holm Anderssen

- Selbumartnan havner på samme helg som 4Hs fylkesleir til tross for at vi hadde planlagt å bruke hver vår helg, skriver Varden 4H i et leserinnlegg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

«Vi lover å arbeide mot det mål og bli en ungdom med klart hode, varmt hjerte, flinke hender og ei god helse» Slik lyder 4H-løftet som alle 4H klubber følger. 4H er en organisasjon som setter barn og ungdom i sentrum. Gjennom 4H lærer man ved å gjøre, samt utforske sine egne grenser og egenskaper. Klubbene ledes og drives av ungdom. 4H er en organisasjon der man er sosial og møter mennesker som kan bli venner for livet.

I mange år har et av høydepunktene for enhver 4H-er vært fylkesleir, der man møter andre 4H-ere fra rundt om i fylket. Hovedmålet med leir er å være sosial med andre mennesker. Man går på turer, er med på aktiviteter, sover i telt, har temakvelder og spiser is og godteri til man får vondt i magen.

Vi i Varden 4H ble i år, som for 2 år siden spurt om å være arrangør for den årlige fylkesleiren for Trøndelag, sørdelen. Da som nå var grunnen at ingen andre klubber hadde kapasitet til å ta på seg et så stort arrangement. Det vil si at hvis vi i Varden 4H ikke arrangerer fylkesleir blir det ikke noen fylkesleir for Trøndelag sørdel i 2019 og mange barn og unge får ikke den tradisjonelle leiren de alltid har hatt.

Det var mye om og men med at vi skulle arrangere leir så nære forrige gang vi arrangerte. Vi ble enige om at med alle frivillige og ressurser fra egen klubb og resten av Selbu, så kunne vi klare gjennomføre en leir til. Et av kriteriene da det ble diskutert om det skulle være leir var at det ikke skulle være samme helg som Selbumartnan. Grunnen til det er at flere frivillige ønsker å delta på dugnad og som frivillig på begge arrangement. Tidspunkt for leiren ble diskutert tidlig i høst, Selbumartnan og veterantreff ble tatt hensyn til. Det virket da som at alt var tilrettelagt så Varden 4H kunne arrangere fylkesleir på Årsøya 2019.

For ikke lenge siden fikk vi vite at Selbumartnan hadde flyttet helg til helga vi hadde planlagt å arrangere fylkesleir 2019. Dette uten at Varden 4H hadde noe ord i saken. Ergo mister vi for mange ressurser og frivillige til at vi kan gjennomføre leir på Årsøya. Det å prioritere martnashelg ovenfor fylkesleir med over 600 unge 4H-ere fra hele fylket er noe vi synes er trist for alle parter.

Hvis Selbumartnan arrangeres siste helga på juni blir det ikke noe fylkesleir for 4Here sør i Trøndelag i 2019.

Leiren vi arrangerte i 2017 var en stor suksess både for Selbu kommune og Varden 4H. Vi i Varden 4H er sikre på å få til en enda bedre leir i 2019 med kanskje 600 deltakere, dersom vi får muligheten.

Vi vil påstå at å arrangere leir på Årsøya ikke er annet enn positivt for Selbu kommune.

Mvh. Hovedstyret i Varden 4H

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...